Opdatering på løse heste i London

26-04-2024 06:24

Onsdag formiddag var fem heste løse i Londons gader. Hestene var stukket af fra Household Cavalry og løb frit rundt i London i flere timer. Nu er der endelig en opdatering efter onsdagens strabadser

 

Copyright Ridehesten.com
Der er nu en opdatering på de løse heste, der løb løbsk gennem det centrale London i onsdags. Foto: Adobe Stock.

Onsdag morgen delte vi en artikel, da flere heste tilhørende Household Cavalry, løb løbsk og forvandlede Londons centrum blev til ren kaos. Hændelsen skabte panik blandt befolkningen, og nu er der endelig en opdatering. Ifølge rapporter fra flere britiske medier, herunder Horse and Hound og The Guardian, resulterede hændelsen i skader på både mennesker og dyr. 

To af hestene blev så alvorlig såret som følge af ulykken, at de har måtte gennemgå operationer, og er fortsat under behandling på et dyrehospital med alvorlige kvæstelser. En talsmand fra hæren har fortalt til Horse and Hound, at hestene får den bedst mulige behandling, og de heste, der ikke måtte opereres vender tilbage til arbejdet hurtigst muligt. Tilstanden af hestene anses som værende alvorlig.

Årsagen til hestenes pludselige panik menes at være en byggeplads i nærheden, der skræmte dem og fik rytterne til at miste kontrollen under en øvelse nær Buckingham Palace tidligt om morgenen. Resultatet var flere løbske heste, der kolliderede med biler, busser, cyklister og fodgængere og forårsagede skader på mindst fire personer, der har været på hospitalet og fået rette behandling. 

Efter den chokerende hændelse har en række enkeltpersoner og organisationer reageret, herunder dyrerettighedsorganisationen Animal Rising, der har iværksat en fundraiser for at hjælpe de to mest sårede heste. Tusinder af mennesker har allerede skrevet under på underskriftsindsamlingen med det formål at hjælpe de skadede heste. 

Kilder: Horse and Hound, The Guardian

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen