OL rytter gæster Danmark i påsken

04-04-2015 11:10

Anne-Sofie Schou Munk

Rafael Soto, der har redet OL tre gange for Spanien og nyligt er blevet udnævnt som landstræner for det spanske dressurlandshold gæstede Danmark i påsken

Birgitte Langkjær fra Vallensbæk Rideklub har de sidste næsten 20 år både trænet for Rafael Soto og været medarrangør på kurserne. Rafael  kommer 3 gange om året, og helst i sommer halvåret, hans spanske ophav fornægter sig ikke, Danmark er FOR koldt fra november til april.

Til trods for bare 3 X3 dage om året, får Birgitte, efter hendes egen mening, så stort udbytte af Rafaels undervisning at hun stort set klarer sig uden anden hjælp resten af året. Birgittes hest Lucas viste gode takter i både piaff og passage under torsdagens ridt.

Ina Zetterstrøm, som også deltog i kurset, har også redet for Rafael i knap 20 år og siger blandt andet om hans virke.” Han er en fantastisk problemløser, man gentager ikke en øvelse 5 gange som ikke lykkes, nej man laver nogle løsgørende øvelser og går derefter tilbage til problemet, og nu er hest og rytter i harmoni, og det der før var problem er muligt nu.”

Ud over Rafaels faste skare, var der også på torsdagen et par nye deltagere.

En af dem var Signe Kirk Kristiansen, som deltog med sin 12 årige hoppe ”Her Highness” som hun købte hjem fra USA i januar måned. Signe kom for at få inspiration, og input til anderledes løsninger i ridningen, for at give hende og hendes dejlige hoppe, den bedste start sammen som ekvipage. Signe havde også taget sin daglige træner Jan Sjørslev Jensen med, som så med fra sidelinjen. Signe virkede begejstret da hun var færdig, og gav udtryk for at hun ville deltage igen, når Rafael kommer igen i juni.

Hvis du vil læse mere om Birgittes kamp for at komme tilbage i sadlen, efter et uheldigt fald fra hendes elskede Lucas, så læs historien i det næste nummer af Ridehesten.

 

Videoer

Info

Rafael Soto:
58 år
Chefberider i Jerez
Landstræner for det spanske senior dressurlandshold
Har redet OL 3 gange

Underviser i Danmark 3 gange om året.
Hvis man er interesseret i at deltage kan Birgitte Langkjær kontaktes på dbila@post7.tele.dk
Næste gang er i slutningen af juni.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner