OL-hingsten Lando er gået bort

20-11-2014 14:24

Den 26-årige DV-hingst Lando er netop blevet aflivet efter et langt liv med stor sportslig succes

I 1987 lod DV-avler Betty Rasmussen, Stutteri Højris, sin Raimondo-datter Silvia bedække med hingsten Lancier. Hoppen blev sidenhen solgt til professor Henning Staun, Hørsholm, hvor den i 1988 fik hingsteføllet Lando.

Lando blev kåret i Dansk Varmblod og aflagde en særdeles god materialprøve. Han stod til avlstjeneste på Støvring Hingstestation v/ Niels Grøndahl, og ejeren Jørn Jensen lagde hingstens ridemæssige uddannelse i hænderne på berider Johnny Hansen.

Igennem Johnny blev den talentfulde springhest videreformidlet til den hollandske springrytter Albert Voorn, der med Lando bl.a. blev hollandsk mester og vandt individuel sølvmedalje ved OL 2000 i Sydney. Herefter solgte Jørn Jensen, dengang næstformand i Dansk Varmblod, hingsten til Paul Schockemöhle, hvor den tyske springrytter Otto Becker (nu landstræner for det tyske hold) overtog tøjlerne.

Lando blev kåret i Oldenburg og Frankrig. Avlsmæssigt slog han ikke til i Tyskland, hvor han kun blev sparsomt benyttet, men han har sidenhen fået en mere betydelig avlskarriere i Frankrig, hvor han har leveret mange højtpræmierede afkom med succes fra championater op til international Grand Prix.

To af de vigtigste personer i Landos liv, Albert Voorn og Johnny Hansen, havde i formiddag en telefonsamtale, hvor Albert ringede for at give Johnny besked om, at Lando er blevet aflivet. Hingsten havde haft en god alderdom, men havde fået problemer med at rejse sig, og den tunge beslutning var blevet truffet. For Landos egen skyld.

 

Videoer

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen