Nyt magasin ude nu: December

01-12-2023 14:05

Trine Askjær-Jørgensen

Så er det nye Ridehesten-magasin på gaden. Vi har som altid knoklet for at lave masser af spændende indhold om dressur, springning, avl, fagligt og meget mere

Copyright Ridehesten.com
Hubertusjagtens hovedattraktion er hvert år Magasindammen, som her forceres succesfuldt af Isabella Lundquist og Diva. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen

Endnu engang har vi planlagt, produceret og fået trykt et Ridehesten-magasin, som byder på læsning indenfor forskellige emner af heste og ridesport. Nu er vi kommet til årets sidst magasin, nemlig decembermagasinet, og sædvanen tro prydes "juleforsiden" af et smukt billede fra Hubertusjagten.

Den traditionsrige jagt, der altid finder sted i Dyrehaven den første søndag i november, er kulminationen på jagtsæsonen og trækker mange tusinde tilskuere. Derfor finder du selvfølgelig også en artikel om den populære begivenhed inde i magasinet; igen i år giver en debutant et indblik i oplevelsen med at ride hubertusjagten, der ikke alene er en rideteknisk udfordring, men også en sand totaloplevelse, hvor man kommer hele følelsesregistret igennem.

Copyright Ridehesten.com
Mette og Lars Petersen, som her er fotograferet med DV-hingsten Elmegårdens Fight, var med til at tegne Blue Hors’ profil i 1990’erne. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Blue Hors fra 1992 til 2002
I det nye nummer fortsætter vi vores portræt af kraftcentret Blue Hors, der jo som bekendt lukker ned for aktiviteterne i Randbøl i henhold til en seks måneders plan.

Denne gang dykker vi ned i det første årti på Blue Hors og ser på, hvordan Danmarks nye dressurcenter og hingstestation formede sig, hvilke personer og hvilke heste der spillede vigtige roller i årene 1992-2002. I de to kommende magasiner, januar og februar, fortsætter kavalkaden, hvor vi gennem to artikler mere arbejder os frem til nutiden.

Copyright Ridehesten.com
Emma Ahlberg ses her med Ambjergs Delgadino. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Min favoritøvelse med Emma Ahlberg
Artikelformatet "Min favoritøvelse" er et, vi fandt på tidligere på året. Her kommer en dygtig rytter med et bud på en god øvelse til dressur-, spring- eller militarytræningen. I juli-magasinet havde vi en øvelse fra Daniel Bachmann Andersen, i august-magasinet én fra Selina Solberg Vittinghus, og i oktober var det Dennis Fisker, der bidrog med sin favoritøvelse.

Denne gang deler den svenske dressurrytter Emma Ahlberg, der til dagligt driver virksomheden Emma Ahlberg Horse Performance sammen med sin danske kæreste Lars Ringkjær med base på Vandstedgaard ved Nibe, en øvelse, som hun bruger til alle heste uanset alder og uddannelsesniveau. Her er fokus på at lære hesten at gå snorlige på både diagonaler, midterlinje og fri af langsiden, mens den bærer sig selv og er under rytterens hjælpere. Til det formål visualiserer Emma, at hun rider ind i et rør – og i artiklen forklarer hun nøje, hvordan det går for sig.

Copyright Ridehesten.com
Et "snapshot" af noget af magasinets indhold.

Magasinet byder selvfølgelig på meget mere indhold end dét – du kan bl.a. læse om følgende:

 • Dansk Varmblods forbesigtigelse
 • Springrytter Christian Svendgaard
 • Årets gang på stutteriet
 • Dressurrytter Julie Dyrgaard
 • En hjernerystelse er ikke for sjov
 • Avlerprofil: Lene Larsen
 • Børne- og ungemiljøer i fremtidens forening
 • Dansk Varmblods Hingstekåring 2024
 • Dansk Varmblods Unghestechampionat 2024
 • Fagligt: Overvægt hos heste
 • Den færøske hest

Foruden ovennævnte finder du meget andet spændende læsestof i magasinet, der som altid byder på mange, flotte billeder som et supplement til teksterne i de mange artikler.

På vores webshop finder du altid de seneste 12 magasiner, og her kan du også bestille december-magasinet, så du kan få det leveret hurtigst muligt.

Du kan også tegne abonnementer af forskellige varigheder – fysiske som digitale – så du får magasinet leveret hver eneste måned og dermed holder dig opdateret på den nyeste viden fra hesteverdenen.

Du kan selvfølgelig også læse magasinet online, hvis du tegner et abonnement.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen