Ny U21-mester: Camilla Ernst

11-05-2013 16:48

Signe Wiese

Det blev Camilla Fliedner Ernst og den sorte Diamond 4'Ever, der i helt suveræn stil vandt dette års DM for ungryttere

Ved DM i springning hos Absolute Horses i Sommersted er weekendens 2. mesterskab netop blevet afgjort. I ganske suveræn stil - som den eneste rytter, der gennemførte mesterskaber uden fejl - gik guldet til Camilla Fliedner Ernst og Diamond 4'Ever e. Diamant de Semilly.

Ungrytterne rider finalen over 2 runder, og Camilla Ernst var alene i spidsen efter mesterskabets 1. runde som den eneste rytter med 0 fejl. Michelle L. Westergaard og Serafina e. Levantos fulgte lige efter med 1 fejl, og herefter fulgte fem ryttere med 4 fejl, heriblandt Kasper H. Hansen, der har vundet mesterskabet de sidste to år.

Blandt rytterne, der havde 4 fejl med sig til finalens 2. runde, var Kasper H. Hansen og Leonce e. Leonce, den første til at ride på banen. Og Kasper gjorde hvad han kunne for at blive i medaljekampen og red en flot 0-runde på den stort springende Leonce og bevarede de 4 fejl. Herefter fulgte Gitte Dahl på Conan e. Cristo, der måtte indkassere 8 fejl, og dermed sluttede mesterskabet med 12 fejl i alt. Jessica Vinther Jensen og Valerie F.S. e. C-Indoctro, der vandt juniormesterskabet i 2012, var næste rytter på banen, og Jessica leverede en flot og sikker 0-runde, og sluttede dermed også på 4 fejl ialt. Søren Carly Wind og Angelica Bird e. Cajo fik 12 fejl i 2. runde, og sluttede dermed med 16 fejl sammenlagt. Christiane Tetzlaff og Unita måtte indkassere en enkelt bom, og sluttede med 8 fejl i alt.

Michelle L. Westergaard og Serafina havde kun 1 enkelt tidsfejl på kontoen inden mesterskabets sidste og afgørende runde, og hun havde nerver af stål og red banen rundt uden fejl, til stor jubel fra publikum.

Camilla Ernst og Diamond 4'ever red på banen som sidste ekvipage, og presset var maksimalt: Kravet var en fejlfri runde, hvis hun ville vinde mesterskabet. Og det krav levede Camilla op til uden problemer - Diamond 4'Ever sprang en sikker runde, hvor den endnu en gang fik vist sin kæmpe kapacitet, og da Camilla passerede målstregen kunne jubel bryde ud - mesterskabet var i hus!

Der var sølv til Michelle L. Westergaard efter et flot mesterskab, hvor hun kun fik 1 enkelt tidsfejl. Bronzemedaljen blev afgjort efter en omspringning mellem Kasper H. Hansen og Jessica Vinther Jensen, som Jessica vandt med en runde med 0 fejl mod Kaspers 4.

Se det samlede resultat af mesterskabet HER

Se video af Camilla Ernsts vinderridt i YouTube-boksen til højre, og se flere ridt fra årets DM-stævne på Ridehesten YouTube-kanal.