Ny professor med hest som speciale

24-01-2020 18:45

I dag blev dyrlæge Casper Lindegaard indsat som professor i hestens ortopædi i festauditoriet på Københavns Universitet

Det er altid en fornøjelse, når der foretages en inauguration (som det så fint hedder) af en ny professor på Københavns Universitet. Det er især glædeligt, når det er en ny professor, der har heste som sit speciale, og det har professor og dyrlæge Casper Lindegaard i høj grad.  Han holdt i dag sin tiltrædelsesforelæsning i festauditoriet på Københavns Universitet på Frederiksberg.

Forelæsningen blev afholdt på engelsk under titlen: From pain to orthopaedic surgery – How to keep developing
equine orthopaedic surgery with a steady focus on animal.

På underholdende og tankevækkende vis gav den nye "hesteprofessor" tilhørerne (der bestod af nuværende og tidligere kolleger, familie og venner) et indblik i, hvordan smertebehandlingen, diagnosticeringen og operationerne har udviklet sig de seneste 100 år. 

Nok er Casper Lindegaard professor i  ortopædi (lægevidenskabeligt speciale, der varetager behandlingen af legemsfejl og læsioner i bevægeapparatet, dvs. knogler, led, muskler og sener, bl.a. med det formål at bibeholde eller genskabe funktioner i bevægeapparatet -  ifølge Den Store Danske ordbog) men han interesserer sig brændende for korrekt og tilstrækkelig smertebehandling af hestene. I magasinet Ridehesten februar nummer kan man læse minitemaet: Heste og smerte, som indeholde to artikler: Hvordan føler hesten smerte? skrevet i samarbejde med professor Casper Lindegaard og Hestens smerteadfærd.

 

 

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen