Nultolerance over for doping afskaffes

20-11-2009 07:32

Grethe Næsby

Enkelte forlod rummet, efter der var blevet stemt om medicinering i ridesporten på FEI's generalforsamling. Den "progressive" liste vandt over "nultolerancen"
Copyright Ridehesten.com
Der bliver diskuteret doping på FEI's generalforsamling i denne uge. (Modelfoto: Ridehesten.com).

Efter en lang debat og den efterfølgende afstemning i går stemte 53 for den "progressive" liste og 48 for den nuværende "nultolerance", og det efterlod flere delegerede i lettere chok, og enkelte forlod rummet. Det skriver Tidningen Ridsport. Hverken det svenske rideforbunds ordførende Bo Helander eller den tyske generalsekretær Soenke Lautenberg havde forudset dette udslag efter en intensiv debat. Med dette udslag bklive et antal substanser tilladt i nærmere definerede mængder. Den "progressive" liste tillader blandt andet visse anti-inflammatoriske præparater (f.eks. NSAIDS), hvoriblandt nogle har været forbudt i 20 år. Men der var naturligvis flere argumenter for og imod disse præparater: WADA (den olympiske kommittés dopingkommission) ser ikke NSAIDS som præstationsfremmende. Rytteren, men ikke hesten, kunne under det tidligere reglement anvende NSAIDS. Der gives tilladelse til at anvende NSAIDS op til et defineret niveau som støttende behandling til hesten. Et problem er, at visse anti-inflammatoriske præparater er forbudt i visse lande. FEI-heste, som konkurrerer på internationalt niveau, er blandt de mest overvågede og kontrollerede i hele verden. Det blev den linje, der ikke blev argumenteret for under diskussionen efter gårsdagens præsentation, som idag vandt afstemningen. Hvilke lande, der repræsenterer dette flertal, er endnu ikke klart. Kilde: Tidningen Ridsport

Læa alt om FEI generealforsamlingen i decembernummeret af Ridehesten. Læs om doping og debatten om grænseværdier i Ridehesten 07/09.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner