NM-sølv til dressurjuniorerne

26-06-2014 13:09

Det blev til sølv til det danske juniorlandshold ved NM i dressur – kun et mulehår fra guldmedaljerne, som gik til det norske landshold 

Copyright Ridehesten.com
Her er det Alexandra Sørensen til DM i 2013.

Det danske landshold bestod af Maria Christensen, Laura Hviid, Alexandra Sørensen og Victoria Vallentin.

Der var spænding inden starten af anden og sidste afdeling af holdmesterskabet ved NM i dressur for juniorer, hvor nordmændene lå i spidsen efter første afdeling med danskerne lige i hælene. Sverige lå på en foreløbig 3. plads, mens Finland lå nr. 4. Anden afdeling blev afviklet torsdag formiddag og skulle rides i det individuelle program. Holdmesterskabet blev afgjort ved sammenlægning af de tre bedste resultater fra hhv. første og anden afdeling.

Første danske ekvipage på banen var Maria Christensen og Samarant, og ekvipagen leverede en præstation til 68,184 %. Laura Hviid med Denzel viste også flotte takter med et program til 68,526 %, mens Victoria Vallentin og Geisha leverede klassen bedste program, der blev belønnet med 74,526 %. Alexandra Sørensen på Camiro Mandø kom på banen som sidste dansker, og ekvipagen fik 71,500 % for deres program.

Trods pragtpræstationer fra de danske juniorer lykkedes det akkurat ikke at vippe de norske ryttere af førerpositionen. Danskerne fik sølv med et samlet resultat på 429,146 point, mens Norge tog guldet med 429,439 point. Bronzen gik til Sverige med 406,514 point, mens Finland blev nr. 4 med 388,988 point.

Victoria Vallentin blev individuelt nr. 1 i klassen, mens Alexandra Sørensen sluttede på en 4. plads. Laura Hviid blev nr. 5, og Maria Christensen endte på 7. pladsen.

De nordisk/baltiske mesterskaber i dressur og paradressur afvikles i Kristiansand i Norge fra den 25. – 29. juni. Danmark stiller med landshold i dressur for seniorer, ungryttere, juniorer og pony (kat. I og II), mens fire paradressurryttere i hhv. grad III og IV skal repræsentere Dannebrog.

Kilde: DRF

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen