Moderne teknologi og hestesko

06-03-2014 07:46

Moderne teknologi tages også i anvendelse i højteknologiske hestesko, der kan aflaste hesten og afhjælpe forskellige lidelser

Copyright Ridehesten.com
Fagre nye verden. Hightech hestesko i aluminium til sportsheste.

Det fortalte en fransk dyrlæge og beslagsmed på et kursus om korrektiv skonin arrangeret af Jessen Sko med deltagelse af beslagsmede, dyrlæger og selvfølgelig Ridehesten.

Sundhedsmæssige problemer i hestens ben og hove er ofte meget komplekse at udrede, og problemer i bevægeapparatet er ofte skyld i nedsat præstation og deciderede skader.

Fordi hestene som regel arbejder på blødt rideunderlag, så er det ikke ofte, at rytteren opdager lavgradige haltheder. De bliver tydeligere på hårdt underlag, og derfor bør man med jævne mellemrum kontrollere hestens bevægelsesmæssige sundhed ved mønstring på hårdt underlag. Og gerne sammen med hestens beslagsmed.

Ved at ændre balancen i hoven og specielt, hvor meget hovens forreste eller bagerste del træder ned i et rideunderlag, kan man mindske belastningen på hestens hov.

For at aflaste hesten, skal man vælge en sko, som mindsker trækket i den dybe bøjesene. Derudover så findes der efterhånden et hav af forskellige typer af sko til specielle formål, og du kan blive meget klogere på de nyeste typer og deres virkning i det nye nummer af magasinet Ridehesten.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens martsnummer.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner