Mød hesteverdenens Kay Bojesen

19-10-2018 15:32

Mathilde Falle

Ole Mathiesen har været et kendt ansigt i hesteverdenen i mange år som producent af springmateriale. Nu har Ole slået sig over på en anden type forretning end han er vant til

Copyright Ridehesten.com
Ole Mathisen med sine smukke trædyr.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ole startede tilbage i 1976, hvor han grundlagde O.M. spring. I forvejen var han uddannet bådebygger og var dermed træmand, hvis han selv skulle sige det. Derfor var det naturligt for Ole at arbejde med træ, og fremstillingen af springmateriale blev et godt supplement. Det gik hurtigt op for Ole, at det rigtige ville være at fremstille komplette spring, og derfra skred produktionen hurtigt frem til store komplette springbaner.

Mindre aktiv i O.M. Spring
I mange år har Ole været en travl mand, som indehaver af O.M. Spring, og han har sat sit præg på springsporten med de mange smukke og farverige forhindringer. Men eftersom årene er gået, har han overdraget firmaet til sin søn Christian Mathiesen, men Ole er dog stadig at finde som en del af produktionen hos O.M.

Èn gang træmand, altid træmand
Selv om Ole ikke længere er så aktiv hos O.M. Spring betyder det ikke, at han ikke er aktiv. Tværtimod har Ole allerede givet sig i kast med et nyt og flot projekt, nemlig træhestene. – Det er egentlig noget jeg har lavet i mange år, og ofte har vi brugt dem som gaver, fortæller Ole og fortsætter – Da vi skulle til Herning, sagde min søn at jeg kunne lave 50 stk., og hvis vi solgte bare halvdelen, så mente vi at der ville være et grundlag for produktion.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Turen gik til Herning, og da Ole skulle hjem var ikke blot halvdelen af træhestene solgt, men næsten alle 50 stk. Derefter gik han i gang med at producere træhestene i både dansk bøgetræ, ahorn og mahogni, eller en kombination. Hestene har mange forskellige størrelser og former, og indimellem dukker der også en flot hund eller elefant op på hylden.  – Jeg har jo en hel hylde fyldt med dem derhjemme, men da de alle sammen er af træ, synes jeg det efterhånden blev lidt kedeligt. Jeg kan godt lide farver, og derfor fik jeg den idé at male nogle af hestene. Først blev det i én farve, men efterhånden blev til mange forskellige farver, fortæller Ole.

Træheste med et personligt præg
Oles ideer stopper nok aldrig, og den sidste nye er både sød og sjov. Han vil nemlig give muligheden for, at folk kan bestille en træhest efter eget valg, men i stedet for træman og træhale, skal det være rigtige hestehår. –Træhalen vil blive fjernet, og der vil blive boret et hul, hvor hårene fra hesten vil sidde fast. Der hvor manen er, vil der blive skåret en rille, hvor der vil blive plads til en fletning af hestehårene, fortæller Ole.

Du kan møde Ole og hans træheste på messen i denne weekend til World cup i Herning eller på olem-handmade.dk
 

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen