Midt i en drøm

09-03-2014 00:14

Bodil Nyholm Sørensen

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Lørdag aften drømte Herning videre, da gallashowet 2014 - med temæt drømme - bød på forrygende shownumre og en lang række smukke hingste
 

I lighed med i går lagde gallashowet dog ud med et mareridt. Efter Dansk Varmblods sekretariatschef og aftenens konferencier Casper Cassøes velkomst, rejste zombierne sig fra kirkegården, mens Rikke Laumann – europamester i voltigering – viste sine helt særlige evner på en hesteryg. Derefter dansede Zaragossa og Tailormade Lancelot, med henholdvis Severo Jurado Lopez og Daniel Bachmann i sadlerne, en sjælden smuk dødedans på banen.

Showet kom dog hurtigt tilbage til idyllen med både smågrise og dansende bondepiger. Det blev også til flere afsløringer af drømme fra danske springryttere i kostumespringningen, hvor Michæl Aabo – udklædt som drømmeprofessionen fodboldspiller – havde sluttet sig til feltet fra fredag aften. Klassens vinder blev Søren Møller Nielsen, der som skiløber red Ci Ci Senjor Ask fejlfrit rundt på banen i en tid på 62,93 sekunder. Han blev efterfulgt af to gange Torben Frandsen, på henholdsvis Carmarque og Heartbeat.

- Han er selv ude om, at han ikke vandt, når han er så useriøs, sagde Casper Cassøe med en henvisning til Frandsens valgte udklædning: Casper Cassøe.

Dressurhingstene fik også lov til at komme ud. Musikgruppen Bottle Boys – der som navnet antyder spiller på flasker – akkompanerede Græsmarkens Don Pedro og Fidertanz. Mens publikum virkede til at nyde musikken, var den dog ikke noget for Fidertanz – da hingsten efter et par minutters flot opvisning kom for tæt på de dansende musikere, satte den af i galop, og den tyske rytter i sadlen valgte at stoppe festen der og forlade banen.

Det gjorde gallashowet dog ikke. Sidste nummer stod franske Lorenzo for, og han blev klappet på banen. I de efterfølgende minutter styrede han både to, fire, seks og otte heste ad gangen rundt over forhindringer og i slalom, før det var på tide at sige farvel og tak til Gallashow 2014.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen