Menneskejagt igangsat efter angreb på heste

08-09-2020 09:56

Annika Knudsen Lorentsen

Gennem det seneste år er der sket en lang række angreb på heste i hele Frankrig, og efter endnu et angreb, denne gang tæt på Dijon, har politiet igangsat en menneskejagt for at fange de skyldige

Copyright Ridehesten.com
Hestene bliver angrebet på deres marker. Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

I gennem det seneste år er mere end 30 heste døde eller blevet skadet efter angreb over hele Frankrig, det skriver BBC og en række franske medier. 

Nu er endnu et angreb sket på en hest, denne gang i byen Losne tæt på Dijon. Angrebet skete søndag morgen, og som følge heraf, har fransk politi indledt en menneskejagt. 40 politifolk blev med helikopter fløjet til gerningsstedet, hvor gårdejeren slog alarm efter at have set tændte lygter i ungen. 

– To mænd eftersøges nu, forklarer politiet. 

Selvom hesten ikke kom alvorligt til skade ved dette angreb, og heldigvis kun fik et overfladisk sår i flanken, så tager det franske politi sagen meget alvorligt. 

Bevæbnet med knive har ukendte gerningsmænd spredt skræk og rædsel blandt landmænd og hesteejere over hele Frankrig siden februar, og det første overfaldt skete i det nordøstlige Frankrig. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere heste har mistet livet
Hele 16 af angrebene har kostet heste livet, mens der i flere af de andre tilfælde er sket lemlæstelser og skamferinger af dyrene, uden de dog er døde af det. 

– Vi udelukker ingenting, lemlæstelserne er meget blodige, har den franske landbrugsminister Julien Denormandie tidligere sagt i et interview til det franske nyhedsmagasin Le Point. 

– Ører bliver skåret af, øjne bliver fjernet og et dyr har fået fjernet alt sit blod. Med den grad af professionaliste i det, ved de her folk hvad det er de gør, sagde han desuden. 

– Alle midler bliver nu brugt for at stoppe dette, skrev han desuden tidligere i et tweet. 

Efter angreb nordvest for Dijon tæt på Yonne har politiet udsendt en tegning af en mistænkt. Ved dette angreb fik hestene heller ikke livstruende skader, da bestyren af stedet nåede at gribe ind. Bestyren blev til gengæld overfaldet af en mand med kniv da han ville stoppe angrebet. Han blev overfladisk såret i armen, og to gerningsmænd flygtede i bil. Men bestyren Nicolas Demajean var den første der kunne give politiet en beskrivelse af en af gerningsmændende. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen