Loven om hold af heste 1. behandlet

11-11-2016 13:23

Jesper Elbæk

Folketinget har fredag formiddag førstebehandlet regeringens lovforslag om ændringer/lempelser i "Lov om hold af heste" i folketingssalen.

Copyright Ridehesten.com
Folketinget førstebehandlede fredag formiddag regeringens ændringsforslag til "Loven om hold af heste", hvilket var en positiv oplevelse for den samlede hestesektor. (Foto: Burt Seeger).
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lovforslaget hedder L45, og går kort fortalt ud på at ændre og præcisere en række bestemmelser i lov om hold af heste således, at loven ikke stiller unødigt strenge krav til hesteholdene, og uden at hestens velfærd bliver forringet.

Lovforslaget betyder ændringer om opbindingsperiode for gruppeopstaldede heste, loftshøjde, rumfang/indeklima, boksstørrelser, ophold i folingsboks, lys i stalden, antal heste på fold, adgang til foldophold og håndtering af visse heste.

Loven træder i kraft den 1 juli 2017.

(Kilde: ft.dk)

Nyheden fortsætter efter annoncen

I folketingssalen var der klart flertal for lovforslaget, som herefter sendes i videre udvalgsarbejde i Fødevareudvalget. Herefter skal lovforslaget anden- og tredjebehandles, inden det er endeligt godkendt.

Ridehesten.com fulgte med i Folketingets førstebehandling af L45, hvor det stod klart, at partierne Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti støttede forslaget om ændring af Lov om hold af heste, mens Alternativet, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti var mere forbeholdne.

Ridehesten.com følger op på sagen i de kommende uger og måneder.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner