Lina Dolk skal træne hos Bachmann

07-01-2023 19:56

Annika Knudsen Lorentsen

Svenske Lina Dolk vil til februar tage turen til Danmark, nærmere bestemt til Daniel Bachmann Andersen stald, hvor hun vil dygtiggøre sig under vejledning af den danske VM-guldvinder

Copyright Ridehesten.com
Lina Dolk ved EM 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

25-årige Lina Dolk, som var på det svenske bronzevindende EM-hold i 2021, tager til februar turen til Bachmann Dressage, hvor hun vil dygtiggøre sig under vejledning fra Daniel Bachmann Andersen. Det fortæller hun til Tidningen Ridsport

– Jeg tager til Daniel Bachmann Andersen i februar for at træne og arbejde som groom i hans stald. Drømmen om at tage til udlandet har været hos mig længe, men i stedet for at gøre det efter gymnasiet som så mange andre, gør jeg det nu. 

Lina driver sin egen stald, Dolk Dressage, og det har hun gjort siden gymnasiet, men nu er tiden kommet til at søge erfaring udenlands. 

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen. Foto: Ridehesten.com/Louise Trabjerg

– Jeg har gennem United Dressage fået mulighed for at træne ved Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, og det er takket være hende, at jeg tager til Daniel. Hun har trænet ham i flere år, og jeg kan lide hendes system. Daniel har jeg fuldt længe, og jeg er meget imponeret af hans ridning, han rider alle typer heste rigtig godt og i sær dem der er rigtig varme, fortæller Lina.

Stalden hjemme hos den svenske rytter er blevet tømt for træningsheste, da beslutningen om at tage udenlands har været undervejs i et år. Det betyder, at hendes ansatte Tilde, vil stå for at ride de heste, som Lina selv ejer og som ikke kommer med til Daniel. Med sig bringer Lina Justin e. Jazz/ Negro, og så vil hun veksle mellem en 4-årig hingst og en af de andre heste hun har hjemme i perioden til at udfylde den anden træningsplads hun har under opholdet. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner