Lille La Liga har fået ny mor med opfindsomhed og kærlighed

24-05-2021 16:15

Marie Helene Rigård Rohleder

Avl

Hanne Elisabeth Bøggild og Tommy Rasmussen har været igennem noget af en tur de sidste par uger med hoppeføllet La Liga, der mistede sin mor, hvorefter den knyttede sig helt vildt til sine mennesker og lige skulle lære at være rigtig hest igen. Nu har en erfaren ammehoppe fra Janni Thermann og Bjarne Mark Jensen taget La Liga til sig 

Copyright Ridehesten.com
La Liga. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

For et par uger siden skrev Ridehesten.com om  Hanne Elisabeth Bøggild og Tommy Rasmussens eneste avlshoppe Bøggild's Lazanta, som måtte aflives efter en hård omgang med børdrejning, foling før termin, tilbageholdt efterbyrd og til sidst hård forfangenhed. 

Tilbage stod et lille moderløst hoppeføl som lynhurtigt knyttede sig til Hanne og Tommy, som dens nye madmor. 

De startede med at låne ammehoppen Lilli, men efter gentagende forsøg lykkes det ikke. Det lille hoppeføl, som er navngivet La Liga, havde aldrig diet og vidste ikke, hvad den skulle gøre, samtidig med den var meget knyttet til Hanne og Tommy. 

Hanne Elisabeth Bøggild fortæller, at La Liga har haft flere udfordringer dels meget bløde koder/manglende styrke til at stå ret længe, og så fik hun diarré, og samtidig var det så koldt, og de måtte låne et hundedækken til hende. 

Derefter forsøgte Hanne og Tommy at søge efter en sød pony, som ville være selskabs-tante/onkel og lære lille La Liga at være hest igen. 

Copyright Ridehesten.com
La Liga. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

En ny mor
MEN i sidste uge ankom Jannie Thermann og Bjarne Mark Jensen med deres erfarne ammehoppe Larissa, som også sidste år tog et moderløst føl til sig. 

Larissa var positivt indstillet overfor føllet, og hun havde stadig mælk. Desværre startede La Lige med at afvise hoppen, og de endte med at sætte hoppe og føl i hver sin boks og se tiden an. 

Hanne Elisabeth Bøggild fortæller, at det var en udfordring at undgå kontakt med La Liga, så hun kunne vænne sig til at være hest igen. Især fordi føllet skulle have mælk hver tredje time døgnet rundt. 

– Løsningen blev at gøre hende selvforsynet med mælk i de fleste timer. Vi har købt en 10 liters termokande, monteret en hane, en haveslange og et drikketrug med flyder. Det fungerer virkelig godt, og Liga drikker når hun er sulten, og vi fylder termokanden 2 x dagligt, fortæller Hanne. 

Copyright Ridehesten.com
Den automatiske mælkebar. Foto: privat

Men det allerbedste er, at La Liga stille og roligt er begyndt at søge kontakt hos Larissa, og føllet er det meste af tiden hos sin nye mor. Hanne og Tommy har lavet et højt mellemrum i boksen, så Liga kan gå under og komme væk, hvis hun har brug for at gå på sit "eget" værelse. Men langt det meste af tiden er Liga og Larissa sammen. 

Copyright Ridehesten.com
Larissa og La Liga. Foto: privat
Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev