Landsstævne i Herning med besøg fra landstræneren

27-01-2022 12:41

Christine Krogh Frausing
Skribent

I weekenden afholder Herning Rideklub landsstævne for ponydressur, hvor blandt andet landstræner, Lisbeth Seierskilde lægger turen forbi

Copyright Ridehesten.com
Landstræner for ponydressur, Lisbeth Seierskilde. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag, torsdag, begynder ponyrytterne at ankomme på stævnepladsen ved Herning Rideklub, hvor der de næste tre dage afholdes landsstævne i ponydressur. Klasserne spænder lige fra LA3 til Kür, hvor der i Kür for kategori 1 ponyerne er hele 29 tilmeldte. 

Stævnet, der er året første landsstævne for ponydressur, er ligeledes til observation for landsholdtræneren, Lisbeth Seierskilde der lægger vejen forbi lørdag d. 29 januar, for at se de dygtige ponyryttere, og få inspiration til årets bruttotrup. 

Lisbeth som ny landstræner

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lisbeth Seierskilde er ny landstræner for ponydressuren, i det at Dennis Fisker førhen både var landstræner for pony-, junior, ung-, og U25-ryttere. Rideforbundet søgte derfor efter en ny landstræner til ponydressuren, som et led i en yderligere styrkelse af talent- og elite-setuppet, og derfor har der været store forventninger til de mulige kandidater. 

Copyright Ridehesten.com
Lisbeth Seierskilde og Jonstrupgårdens Raneur. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Lisbet har været en del af de danske ungdomslandshold fra pony til U25, og har som senior blandt andet opnået DM-guld, OL-deltagelse og en finaleplads ved EM. Hun er uddannet Cand.merc.HRM med speciale i motivation og ledelse, og driver til hverdag Jonstrupgårdens Rideklub, som huser dressurryttere på alle niveauer. Hun er særligt kendt for talentudvikling, og har de senere år haft flere landsholdsekvipager under sine vinger. Det seneste års tid har hun desuden være tilknyttet ponydressuren i et tæt samarbejde med Dennis Fisker, som hun altså nu har overtaget det fulde ansvar for.

– For mig er det en gave at få lov til at understøtte talentudviklingen af næste generation af danske dressurryttere. Det er et stort ansvar, og jeg vil gå ydmygt, men med stort gå-på-mod, til opgaven, lød det fra Lisbeth lige inden hun tiltrådte stillingen. 

Sportsplanerne for ponydressuren kan findes her

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen