Künnemann: Der er mange følelser på spil ved EM i år

02-09-2021 09:57

Annika Knudsen Lorentsen

Andreas Künnemann har i den grad sat sit præg på EM i Riesenbeck denne uge, hvor han står bag to af hestene i mesterskabet og hvor den ene rides af hans søn Konstantin Deeken Künnemann, som debuterer ved et seniormesterskab i en alder af bare 23 år

Copyright Ridehesten.com
Her ses familien Künnemann. Fra venstre: Birgit, Konstantin og Andreas. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

13-årige AK's Crowney e. Cartani 4/San Patrignana Cassini og 12-årige AK's Courage er begge til start ved dette års EM i Riesenbeck, og begge heste står Andreas Künnemann bag. 

Tilbage i 1998 lavede Andreas et samarbejde med den tyske avler Peter Carstensen, hvor Andreas fremover besluttede hvilken hingst, der skulle bruges på hoppen Hyazinthe I, og Andreas blev også ejer af alle føllene, mens Peter fik lov at stå som avler af dem.

Vi har altid fortalt Konstantin, at han skal være venner med sin hest [Andreas Künnemann]

I 2007 valgte Andreas at bruge Cartani på hoppen og ud af det kom AK's Crowney, som nu går op til 160 cm-klasser med Andreas' søn Konstantin Deeken Künnemann, og som netop nu starter for det danske landshold ved EM i Riesenbeck. I går red ekvipagen sin første klasse ved mesterskabet, hvor de leverede en fin runde, hvor der faldt to bomme undervejs. Konstantin er 23 år og debuterer ved et seniormesterskab og det må siges at være en flot start for den danske ekvipage. 

Copyright Ridehesten.com
Bryan Balsiger og AK's Courage ved EM i går. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

– Det var supergodt. Konstantin har jo kun denne ene hest på dette niveau og det betyder også, at han har væsentligt mindre erfaring end de fleste andre ved EM. Ham og Crowney er kammerater, han passer på ham og han ved, at der ikke bare står en anden hest i stalden, som kan overtage. Vi har altid fortalt Konstantin, at han skal være venner med sin hest, fortæller Andreas, som stolt kan følge både sin søn og to heste, som han har opdrættet ved mesterskabet. 

Dansk hest i top med schweizisk rytter
AK's Courage e. Chepetto/Lennon 5 rides af schweiziske Bryan Balsiger, som har haft stor succes med hoppen i klasser op til 165 cm. Ekvipagen havde også stor succes i gårsdagens tidsspringning, hvor de kom i mål i en hurtig tid, som betyder, at de netop nu er placeret med 2,01 fejl som nr. 12 i den individuelle stilling. 

– Der er mange følelser på spil denne weekend, hvor der er mange ting at følge med i, understreger Andreas, som kan se frem til at se både Konstantin og begge heste i aktion igen i dag. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det bliver højt og bredt i dag og banerne her er genialt bygget. Tidsklassen i går var bygget netop, så de kunne ride, som Bo sagde det, med kalkuleret risiko og de var hammerende uheldige, for både Søren, Konstantin og Zascha kunne lige så godt have haft færre fejl, forklarer Andreas og henviser til at de tre danske ekvipager i går leverede flotte runder, hvor der desværre faldt to bomme undervejs for dem alle tre. 

Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney ved EM i går. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Avlen føres videre
Netop den stamme, som AK's Crowney er ud af, er særdeles interessant. Fra 1998 til 2011 besluttede Andreas hvert år hvilken hingst, der skulle bruges på moren Hyazinthe I og det er der kommet mange interessante afkom ud af. Hele 9 ud af 11 af hoppen afkom har familien Künnemann haft. 

I 2001 blev AK's Clowney e. Carvallo BB født og han har har gået 160 cm-klasser, mens både AK's Color Line e. Caretino (født 2005) og AK's Quinnie e. Quirado (født 2011) har gået MA-klasser. 

Hoppen, som er mor til AK's Courage har ligeledes sat sit aftryk på avlen, og familien Künnemann forsøger da også at avle videre på de linjer, som de tidligere har haft succes med. 

– Vi forsøger at holde gang i stammen, og vi har et par afkom gående, ligesom jeg har en veninde, der har fået et føl på en helsøster til Crowney i år, som efter Bøgegården Gladiola. 

Konstantin har netop nu kun AK's Crowney at ride med i topsporten, mens familien håber, at der er flere topheste blandt de unge heste, som de har gående. Derudover har Konstantin været heldig, at avlere netop har stillet et par gode heste til rådighed for ham og dermed kan han forhåbentligt få mere erfaring i de høje klasser, for hvis man vil være helt i toppen af sporten, så kræver det masser erfaring og mange runder på højeste niveau.

Følg med i EM start- og resultatlister HER. Senere i dag starter første runde af holdkonkurrencen, hvor begge heste er til start, ligesom det danske landshold, skal forsøge at ride sig til en plads i morgendagens holdfinale. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald