Kriminel hestekrig i Skals på tv

07-02-2024 20:20

I morgen og næste torsdag kan man se tv-programmerne "Kriminelt: Hestekrigen i Skals" om John Byrialsen og hans Viegård Stutteri på DR

Copyright Ridehesten.com
Massegrav på Viegård Stutteri. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I det meste af 2023 fyldte sagen om John Byrialsens stutteri Viegård i Skals tæt ved Viborg rigtig meget i mediebilledet.

Knoglerester fra opgravede heste er blevet undersøgt på Københavns Universitet, Viegård Stutteri ApS er blevet erklæret konkurs, de første ejendomme er blevet sat til salg og ligeledes er de fleste af hestene. Senest har projektet Nyt Hesteliv erhvervet 30 ældre hopper og Viegård-sagen er her først i 2024 blevet overdraget til anklagemyndigheden.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Danmarks Radio har programsat to TV-udsendelser om Viegård Stutteri med titlen "Kriminelt: Hestekrigen i Skals", som journalist Trine Ilsøe er en af personerne bag.

De to programmer bliver sendt på flow-TV torsdag den 8. februar kl. 21.25-21.55 på DR1 og torsdag den 15. februar, men begge programmer vil allerede fra den 8. februar om morgenen kunne ses på DRTV.

I de to TV-udsendelser deltager forskellige aktører, som har været en del af sagen, bl.a. amerikanske Tyrell Cotant, der med sine opslag på sociale medier satte skub i det hele.

Copyright Ridehesten.com
Demonstration på Viegård Stutteri. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen