Kongelig hæder af Blue Hors Zack

10-03-2024 08:08

Blue Hors Zack stod som en statue midt i rampelyset, og nød den jubel, som blev ham til del, da han blev hædret med H.K.H Prinsesse Benediktes Pris

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nanna Skodborg Merrald red 20-årige Blue Hors Zack ind i Jyske Bank Boxen til stående applaus og jubel. Zack strålede og viste dressurens sværeste øvelser med sikkerhed og lethed. Det var tydeligt han nød at performe sammen med Nanna i en kegle af lys og med fuldt fokus. Han har betydet alverden for dansk dressurhesteavl, og har givet os fantastiske avlshopper og –hingste et stort antal dressurheste på aller højeste niveau. Og så var han selv med til at vinde VM holdguld i Herning i 2022.

Da Nanna standsede Zack foran den røde løber ventede de mennesker på ham, som har haft størst betydning for, at han er blevet den stjerne for avlen og sporten, som det er tilfældet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nanna sprang af Zack og straks kom Martin Klavsen til for at holde hingsten. Ejer af Blue Hors Kjeld Kirk Kristiansen kom ind til sin hingst, og Nanna gav Daniel Bachmann Andersen en kæmpe krammer. Det var Daniel som fandt nøglen til Blue Hors Zack og bragte ham frem til Grand Prix og ind i verdenstoppen, hvorefter han overgav tøjlerne til Nanna.

Det var Susanne og Esben Møller, som spottede hingste ved kåringen i KWPN i Holland, og købte ham hjem til Danmark. Esben syntes godt nok buddene var kommet højt op, men Susanne insisterede på, at den hingst måtte de købe til Kjeld – og sådan blev det.

Da sadlen kom af hingsten fik han i stedet sit eget, flotte æresdækken på, og så overrakte H.K.H. Prinsesse Benedikte selv sin pris til Kjeld Kirk Kristiansen – mens Martin trak Blue Hors Zack ud af hallen til stående applaus.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner