Kom godt til stævne

22-01-2018 08:04

Hvornår skal du køre hjemmefra for at komme i god tid til din start? Hvordan opvarmer du din hest bedst muligt? Hvad gør du, hvis det hele ikke lige går, som du havde forestillet dig?

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Berider Maria Anita Andersen giver i maj-nummeret af magasinet Ridehesten fra 2016 gode råd til din stævnedeltagelse. Maria Anita Andersen har redet utallige distriks- og landsstævner i sin karriere samt flere internationale stævner. Hun har stor erfaring i at komme til stævnepladsen med et minimum af stress hos både sig selv og hesten. Hun har den holdning, at stævner, så vidt det overhovedet er muligt, skal være en god oplevelse for hesten og rytteren.

Er jeg klar?
Når Maria beslutter sig for at tilmelde en af sine heste til stævne, rider hun programmet igennem.
– Så kender jeg vores svagheder og styrker, jeg analyserer mit ridt, og beslutter, hvad jeg skal have forbedret i træningen og hvordan, lyder et godt råd fra Maria i artiklen om stævnedeltagelse. – Det er meget sjældent, jeg terper øvelserne, men i stedet laver jeg noget andet med hesten, så den bliver stærkere, der hvor træningen af programmet har vist, den er svag. Jeg får filmet min træning af programmet, så ved jeg, hvordan det ser ud, og hvordan hesten reagerer, og det er rigtig sundt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Opvarmning
Inden man sætter hesten i traileren derhjemme for at køre til stævne, skal man kunne sit program. Man skal vide, at hesten er klar til at vise programmet og kende sin hest så godt, at man ved, hvor længe og hvad den har behov for at lave på opvarmningen.
Hvor meget skal der til førend en hest er varmet op? Det afhænger af hesten, af klassens sværhedsgrad, for jo højere klasser, jo større sværhedsgrad og jo mere belastning på hestens muskler, sener og knogler. Hesten skal varmes op for sin egen skyld, ikke for rytterens. 
– Jeg vil skyde på, at min opvarmning tager mellem 30-45 minutter, fortæller Maria Anita Andersen.

Få flere gode råd til din stævnedeltagelse, har du fx styr på tidsplanen, transporten, mad, nerver og meget andet? Så find maj udgaven af magasinet Ridehesten fra 2016 frem.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner