Josefine Sandgaard: En vellykket uge ved EM

25-07-2021 06:40

Annika Knudsen Lorentsen

I går lykkedes det Josefine Sandgaard Mørup at ride endnu to gode runder ved EM for juniorryttere i Portugal, nogle enkelte fejl sneg sig dog ind, og dermed endte hun samlet som nr. 18 ud af 102 ekvipager. Josefine fortæller, at det har været en god oplevelse, og at hun er meget godt tilfreds med sin hest De Semilly Edition

Copyright Ridehesten.com
Josefine Sandgaard Mørup. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

En enkelt dansk ekvipage havde redet sig ind i finalen ved dette års EM for juniorryttere i portugisiske Vilamoura, nemlig Josefine Sandgaard Mørup i sadlen på 14-årige De Semilly Edition e. Diamant de Semilly/Exorbitant xx (opdr. Klaus Thingholm). 

Fem krævende runder har ekvipagen mødt ved mesterskabet, hvor sværhedsgraden er det højeste man kan møde på juniorniveau. I går skulle de 30 bedste, sammenlagt fra de øvrige dage, ride finale over to runder, og det lykkedes kun meget få at gennemføre begge runder uden fejl. 

Josefine havde to rigtig fine runder, med et enkelt nedslag i hver, og en fod i vandet i den ene, og dermed viste hun endnu engang et stabilt niveau. I forvejen lå Josefine godt i den samlede stilling, og gårsdagens runder betød, at hun endte sammenlagt som nr. 18, og dermed kan Josefine glæde sig over en placering blandt de 20 bedste juniorryttere. I alt har der været 102 ekvipager til start i mesterskabet, hvor de bedste juniorryttere fra Europa var samlet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi red i går vores fjerde og femte tur, og jeg er super godt tilfreds med de runder vi havde, og med Semilly. Vi manglede blot det sidste held, som altid er nødvendigt under et mesterskab, forklarer Josefine, og fortsætter:

– Vi slutter samlet som nr. 18 blandt Europas bedste ryttere, og jeg er yderst tilfreds med Semilly og vores ture, selvom småfejlene selvfølgelige er ærgerlige. Det er meget små ting, der afgør det i toppen, og det kan også ses på, at der kun er 0,1 fejl mellem guld og sølvmedaljen.

– Det har været en god uge med det danske hold, hvor vi har været supergode til at bakke hinanden op, slutter Josefine.

Se det endelige resultat HER.

Copyright Ridehesten.com
Josefine Sandgaard Mørup og De Semilly Edition. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing