Hvordan er hornkvaliteten hos din hest?

17-12-2019 14:16

Annika Knudsen Lorentsen

Hornkvaliteten kan være meget forskellig fra hest til hest. Den kan være meget dårlig, også uden at man af den grund kan kalde det sygeligt, men nogle gange oplever man heste med så dårlig hornkvalitet, at det giver problemer

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

For at kunne vurdere hvorvidt hornet i hestens hov er af dårlig kvalitet eller ej, er det nødvendigt at vide hvordan normalt godt horn er. En hov med et godt horn har næsten altid en god facon, det vil sige den er ca. dobbelt så bred forneden, som foroven, og set fra siden er den omtrent dobbelt så lang i tåen som i dragten. (Husk dette er ca. mål, det kan variere meget fra hest til hest)

Nyheden fortsætter efter annoncen

Horn kan både være mørt og skørt, og har man en hest med dårlig hornkvalitet er det vigtigt at tage sin forholdsregler i det daglige. Hesten skal måske have en renere boks end sædvanligt, eller man kunne overveje at opstalde den på en anden form for strøelse. Der er flere skånehensyn man kan tage. 

Vil du læse mere om hestens hornkvalitet og hvad du kan gøre hvis din hests hornkvalitet er dårlig, så kan du læse meget mere om emnet i bogen Hovpleje af beslagsmed Verner Kristoffersen. Bogen kan bestilles her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen