Hvem er årets KWPN-springhingst?

24-12-2022 17:24

Annika Knudsen Lorentsen

Tre interessante springhingste er nomineret til titlen som året KWPN-hingst, Det drejer sig om Faltic HB, Bustique og Grandorado TN N.O.P.

Copyright Ridehesten.com
Willem Greve med Grandorado TN N.O.P. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Afstemningen om hvem der skal være årets KWPN-hingst i henholdsvis dressur og springning, er i gang. De tre dressurheste præsenterede vi forleden, mens vi i dag vil tage et kig på de tre springhingste. Afstemningen forløber til den 31. december, og vinderne vil blive hyldet ved KWPN hingstekåringen den 1.-4. februar 2022. 

Den første hingst der er nomineret er Faltic HB e. Baltic VDL/ Concorde, som er avlet af H.A. Brinkman og M. Huisman. Hingsten har haft succes på allerhøjeste niveau med britiske Ben Maher i sadlen og sammen vandt de blandt andet holdbronze ved VM i Herning i sommers. 

Copyright Ridehesten.com
Ben Maher med Faltic HB. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den næste hingst er Bustique e. Indoctro/ Grannus, som er avlet af H. van de Wijngaart og J.A. Schipper. Hingsten har selv været aktiv i international springsport op til 150 cm-klasser, og så har han sat sit aftryk på sporten med flere afkom der går mellem 140 og 160 cm-klasser, herunder Florida Balia NL der har gået 160 cm-klasser med Mel Thijssen. 

Sidst men ikke mindst, er det hingsten Grandorado TN N.O.P. e. Eldorado vd Zeshoek/ Carolus II, som er avlet af Dick Verhoeven og Marinus Rietberg. Hingsten er succesfuld på topniveau i sporten under Willem Greve og så er han særdeles populær som avlshingst, hvor han blandt andet er blevet far til flere kårede sønner.

Læs mere her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen