Hvem er årets KWPN-springhingst?

24-12-2022 17:24

Annika Knudsen Lorentsen

Tre interessante springhingste er nomineret til titlen som året KWPN-hingst, Det drejer sig om Faltic HB, Bustique og Grandorado TN N.O.P.

Copyright Ridehesten.com
Willem Greve med Grandorado TN N.O.P. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Afstemningen om hvem der skal være årets KWPN-hingst i henholdsvis dressur og springning, er i gang. De tre dressurheste præsenterede vi forleden, mens vi i dag vil tage et kig på de tre springhingste. Afstemningen forløber til den 31. december, og vinderne vil blive hyldet ved KWPN hingstekåringen den 1.-4. februar 2022. 

Den første hingst der er nomineret er Faltic HB e. Baltic VDL/ Concorde, som er avlet af H.A. Brinkman og M. Huisman. Hingsten har haft succes på allerhøjeste niveau med britiske Ben Maher i sadlen og sammen vandt de blandt andet holdbronze ved VM i Herning i sommers. 

Copyright Ridehesten.com
Ben Maher med Faltic HB. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den næste hingst er Bustique e. Indoctro/ Grannus, som er avlet af H. van de Wijngaart og J.A. Schipper. Hingsten har selv været aktiv i international springsport op til 150 cm-klasser, og så har han sat sit aftryk på sporten med flere afkom der går mellem 140 og 160 cm-klasser, herunder Florida Balia NL der har gået 160 cm-klasser med Mel Thijssen. 

Sidst men ikke mindst, er det hingsten Grandorado TN N.O.P. e. Eldorado vd Zeshoek/ Carolus II, som er avlet af Dick Verhoeven og Marinus Rietberg. Hingsten er succesfuld på topniveau i sporten under Willem Greve og så er han særdeles populær som avlshingst, hvor han blandt andet er blevet far til flere kårede sønner.

Læs mere her.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen