Thomas Bach Jensen
I Holland har hver årgang et bestemt begyndelsesbogstav, og det skifter hvert år efter alfabetet. Således hedder føllene født i KWPN i år navne, der begynder med M, og næste år er turen kommet til N. I den tyske hannoveraneravl er der tradition for at navngive alle føl med samme begyndelsesbogstav som faderen, og det omvendte gælder i trakehneravlen, hvor det altid er moderens forbogstav, der går igen hos føllet. Andre vælger at give hingsteføl navne med faderens forbogstav og hoppeføl med moderens. Det kan være med til at gøre det overskueligt at finde rundt i de forskellige hingstelinjer og hoppestammer, når de har fælles forbogstav.
I Dansk Varmblod er den eneste regel for navngivning, at navnet skal kunne holdes inden for to tekstfelter af 15 bogstaver/cifre. Mange avlere af DV-heste vælger, at en del af hestens navn er et stutterinavn, der således henleder til dens ophav. Her anvendes ofte et gårdnavn, men set i et internationalt perspektiv er der desværre risiko for, at gårdnavnet bliver slettet i forbindelse med salg til udlandet, hvis det indeholder bogstaver som Æ, Ø eller Å, der kun anvendes i de skandinaviske sprog.
Mange avlere vælger et særligt tema for deres navngivning som f.eks. by- og landenavne samt andre geografiske navne, navne fra planteriget, historiske navne fra f.eks. den nordiske mytologi eller verdens store ledere, eller store kunstnere og kendte bilmærker. Drinks er også blandt klassikerne, og utallige vinetiketter, film og musikstykker har også inspireret hestefolket igennem årene til navngivning af føl.
Alle avlere ønskes en succesfuld følsæson.