Rebecca Sofie Larsen
I mit sidste blogindlæg skrev jeg bl.a. om hvilke problemer Armantic havde/har i forbindelse med at skulle gå i trailer, og hvordan Torben Andersen både fortalte om Armantics adfærd og hvordan han håndterede situationen (SE INDLÆGGET HER). Her fortalte Torben f.eks., at Armantic er en hest der lærer hurtigt, men at han desværre også stiller mange spørgsmål til mit (og generelt menneskers) lederskab over for ham. Jeg fik derfor til lektie, at øve mig i at sige mere fra overfor Armantic, når han f.eks. napper ud efter mig, overtræder min komfortzone eller generelt bare skal prøve grænser af.
Vi aftalte at Torben skulle komme igen ugen efter og færdiggøre lektionen samt lære mig hvordan jeg skulle håndtere Armantic hvis han gjorde forskellige ting under læsingen. Vi havde en rigtig god træning, hvor Armantic var helt rolig og forstod hvad opgaven gik ud på. Vi behøvede kun, at vise retning med torvet og give signal til at gå op. Det var SÅ dejligt at opleve ham sådan, da det tidligere har været en kamp at skulle ud at køre med ham. Desuden sagde Torben, at han kunne se en tydelig forskel på Armantics accept/respekt over for mig i forhold til ugen inden, hvilket alene skyldes den træning vi har lavet på staldgangen.
Når jeg nu kigger tilbage på vores forløb, er jeg virkelig glad for, at jeg endelig fik taget mig sammen til at kontakte Torben, og det var bestemt pengene værd, for udover at Armantic nu kan gå i trailer, har jeg også gennemgået en personlig udvikling, hvor jeg nu er mere bevidst om, hvordan jeg viser mine signaler uden at være for voldsom og uden at være for ”forsigtig”. En af de vigtigste ting jeg har lært er alt det arbejde der ligger forude for selve trailertræningen, da denne er helt afgørende for hestens tillid og respekt over for dig. Jeg vil fremover huske på, at uanset hvor meget Armantic i en given situation vil stritte imod, så må jeg ikke forlade min ståplads i traileren, derfor har jeg nu købt et torv der minder lidt om det Torben havde. I slutningen af lektionen snakkede vi også om hvad definitionen af et godt råd er, og der må jeg skynde mig at rette min egen fejl fra det tidligere indlæg. Et godt råd er nemlig kun godt, hvis en given person selv opsøger et råd. Hvis rådet kommer fra dig uden at personen har spurgt dig om det, kan det skabe stress og forvirring. Vi talte i den forbindelse om, hvordan man nogle gange ser at folk har problemer med at læsse deres hest/pony til et stævne. Her vil man måske gerne være flink og hjælpe, men man risikerer altså at skabe den modsatte effekt, da de netop ikke har spurgt om hjælp, hvorefter dine råd måske forekommer stressende og forvirrende. Det kan derfor nogle gange være bedre at lade personerne spørge dig om hjælp i stedet.
Her til sidst vil jeg lige kort tilføje, at bare fordi vi nu har fået hjælp, betyder det ikke at alt nu kører på skinner. Det kræver arbejde at holde ved lige, især her i starten, hvor vi skal læsse Armantic så ofte vi kan, så han kan vænne sig til at blive læsset, og at det ikke er spor farligt.
Tak for at i læste med og husk at i altid kan følge med i vores dagligdag på min Instagram @rebecca_and_armantic. Her er i også meget velkommen til at komme med eventuelle spørgsmål.
Hav en skøn dag,
Kærlig hilsen Rebecca.