Højsæson for forstoppelse

06-12-2019 21:18

Det er højsæson for kolik som ofte skyldes en stortarmsforstoppelse. En forstoppelse opstår over flere dage med nedsat motion og mere tid i boksen til at spise halm

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved forstoppelse dannes der en prop i stortarmens afsnit, så foderet forhindres i at passere videre. Symptomerne på forstoppelse er mere svage og utvetydige i starten. Hesten kan virke lidt mere træt end den plejer, ligger mere ned og vil ikke rigtig spise op. Hesten gøder stadig, men der kommer mindre og mindre, som godt kan virke lidt tør og smuldrende. I løbet af en dag eller to forøges smerterne og der er ikke længere tvivl om, at hesten har kolik. Problemet er bare, at i løbet af den tid er forstoppelsen blevet værre, fordi hesten har stået meget stille og drukket mindre vand. Dyrlægen kan hurtigt mærke at der er tale om forstoppelse og behandlingen består i smertestillende og paraffinolie.

Hvis du skal forebygge, at din hest får kolik, så lad være med at lave om på de daglige rutiner. Så skal du på ferie i julen, så hold hesten i gang alligevel.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Du kan læse meget mere om Kolik og forstoppelse i oktober udgaven af Magasinet Ridehesten 2011.

 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen