Hingstene helliges sporten

23-01-2019 21:18

Flere og flere hingsteholdere har valgt at hellige deres tophingste sporten og derfor kun tilbyde dem via frostsæd. Nu er der ændringer hos både Blue Hors Zack og Hesselhøj Donkey Boy

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Donkey Boy og Jan Møller Christensen

Hingsteholdere rundt omkring i verden gør mere og mere for at passe på deres hingste. Inden for de sidste par år, har flere valgt at give nogle af hingstene fuld fokus på deres sportslige karriere ved kun at tilbyde frostsæd fra hingstene i bedækningssæsonen. 

For flere år siden valgte Blue Hors at kun at tilbyde frostsæd fra Blue Hors Zack  e. Rousseau/Jazz, som gennem de sidste par år har fået større og større succes på det internationale baner. I år har Blue Hors valgt at det samme er gældende for Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/ Olympic Ferro. Til gengæld vil det i år være muligt at få frisk sæd/kølesæd fra Zack fra 8. april – 15. august.

Gestüt Peterhof i Tyskland har også valgt at den tre-dobbelte UVM-vinder i dressur, Sezuan e. Blue Hors Zack/Bue Hors Don Schufro (opdr. Linette Jæger) skal fokusere på sin uddannelse under Patrik Kittel. Zack-sønnen tilbydes derfor også kun på frostsæd.

I dag offentliggjorde Katrinelund, at hvis man skal have frisk sæd efter guldmedaljehingsten Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit/ Milan (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck), så er 2019 sidste chance. Donkey Boy går nemlig sit sidste år i møde som avlshingst på fersk/kølesæd, da han fra 2020 skal hellige sig sporten. Hingsten bliver dog ikke den eneste fra Katrinelund, som fremover kun leverer frostsæd, det samme er gældende for Lotte og Per Skjærbæks Grand Prix-hingst Skovens Rafael e. Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Kirsten Hansen og Jens Lund Pedersen).

Fælles for alle hingstene er, at de alle har leveret fantastiske resultater på dressurbanerne i både ind og udland, ligesom flere af dem er fædre til topafkom. Blue Hors Zack er bl.a. far til den tredobbelte UVM-guldvinder Sezuan, til Grand Prix-aktuelle Zonik og til Blue Hors Zepter, der med Daniel Bachmann Andersen er et særdeles lovende kort for Danmark ved de kommende mesterskaber. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald