Hingsten Iron lever ikke mere

04-12-2022 17:27

Den engelske familie Pidgleys 5-årige tophingst Iron, der var Cathrine Laudrup-Dufours håb for fremtiden, er afgået ved døden

Copyright Ridehesten.com
Iron og Cathrine Laudrup-Dufour fotograferet i oktober 2022 af Photobyhall.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det står klart, at den blot 5 år gamle, danskavlede og internationalt anerkendte hingst, Iron efter Ibiza/ Hohenstein (opdr. Nedergaard Dressage v/ Vicky og Jørgen Nedergaard), er død som følge af testikeldrejning. 

Hingsten blev kåret i Dansk Varmblods som 3-års og har været internationalt eftertragt som avlshingst og succesfuld i championatssammenhæng med berider Mette Sejbjerg Jensen.

Midt i oktober blev det bekendtgjort, at Helgstrand Dressage havde solgt hingsten til den engelske familie Pidgley, som også ejer Cathrine Laudrup-Dufours Vamos Amigos.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I den forbindelse blev Irons videre uddannelse og fremtidige karriere lagt i hænderne på Cathrine Laudrup-Dufour, som også er træner af Pidgley-parrets datter Annabella Pidgley, som nu rider Vamos Amigos.

Copyright Ridehesten.com
Iron og Mette Sejbjerg Jensen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I forbindelse med overtagelsen af Iron fortalte Cathrine, at hun og Annabella fra første ridetur på Iron var helt forelskede i ham. Cathrine udtalte dengang: – Uendelig power, balance og ridelighed hos den fantastiske hingst. Jeg føler mig ekstremt heldig og håber meget, at vi sammen skal på en lang rejse mod topsporten. Han er en af de bedste ungheste, som jeg har redet.

Copyright Ridehesten.com
Iron og Cathrine Laudrup-Dufour fotograferet i oktober 2022 af Photobyhall.

I et opslag på sin Instagram deler Cathrine Dufour de triste nyheder. Se opslaget nedenfor. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner