Hingstekåring 2013: Dag 1

07-03-2013 22:19

Signe Wiese

Dette års udgave af Dansk Varmblods Hingstekåring startede i dag, og traditionen tro har der dagen igennem været travlhed i alle haller. De første hingste er kåret, de første rosetter er uddelt, messen Hest & Rytter er åbnet, og unghestechampionatet er i gang

Copyright Ridehesten.com
De første hingste er allerede blevet kåret i ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

Selve hingstekåringen tog sin start i den runde hal B, hvor hingstene – både de 3-års og de ældre – blev præsenteret på fast bund. Senere blev de ældre hingste fremvist under rytter, og efterfølgende kom de første kåringer på plads. syv 4-års springhingste opnåede kåring, og syv 4-års dressurhingste opnåede kåring.

Årets Unghestechampionat blev indledt kl. 8 i hal M, hvor dressurhestene kom på banen i Blue Hors Unghestechampionatet. I alt 35 ekvipager var til start i championatet, som blev bedømt af den navnkundige danske dressurdommer Birthe Lyder og det finske dressurikon Kyra Kyrklund, og det virkede til at det dansk/finske dommerpar var godt tilfreds med hvad de så. Dagens topscore blev Svalgårds Hottie e. Hotline, redet af Maria Anita Andersen fra Blue Hors. I morgen fredag skal de første dressurheste testes af fremmedrytter Hasse Hoffmann, og lørdag falder afgørelsen i Blue Hors Unghestechampionat 2013. Også springheste kom i gang med Unghestechampionatet i dag, hvor de gik den første af to runder med egen rytter. De 25 heste blev bedømt af Bo K. Møller og Bo Kristioffersen, og dagens bedst bedømte ekvipage blev hoppen Cambodia e. Carmargue med Louise Søgaard i sadlen.

Som altid afvikles der også en række konkurrenceklasser ved hingstekåringen i Herning, hvor dansk varmblodsrideheste og hingste konkurrerer. Dagens første vinder blev avlshingsten Cavall Ask, der sejrede i L-præsentationsspringning, og en anden avlshingste – Volstrups Casillas – sejrede i MB* springning.

Kl. 15.00 blev dørene til Hest & Rytter-messen åbnet, og folk stod næsten på nakken af hinanden for at komme ind til Nordens største rideudstyrsmesse.

Den første hingstekåringsdag sluttede i Hal B med specialarrangementet Dressur i Fokus, hvor en række danske dressurkompetencer, bl.a. Andreas Helgstrand, Per Skjærbæk og dressurdommerne Susanne Baarup og Kirsten Søgaard debattere hvordan man skal bedømme den unge dressurhest. Til at eksemplificere debatten red en række ekvipager fra Helgstrand Dressage, og Andreas Helgstrand selv indledte aftenen med en kort opvisning på den fantastisk velgående hingst Sezuan. Senere på aftenen blev unghestene skift ud med ældre, mere uddannede heste, og der blev vist dressur helt op til Grand Prix-niveau.

Læs meget mere om den første da i Herning på Ridehesten.com’s hingstekåringssite, hvor du også kan holde dig løbende opdateret med alt det, der kommer til at ske de næste dage. På Hingstekåringssitet får du også praktisk information om tidsplaner, resultater, live stream osv.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen