Heste sulter efter Romænien forbyder hestevognskørsel

05-04-2008 12:37

Britt Carlsen

Ribbenen træder tydeligt frem, halsen er tynd og hårlaget pjusket - sultne og udhungrede heste i den romænske by Galati er blot få dage fra døden
Copyright Ridehesten.com
Hundrede af heste er sluppet løs på gaderne i Romænien, hvor de er overladt til selv at finde føde - grunden et nyt EU-direktiv som forbynder hestetrukne køretøjer på vejene.

Tidligere ville de sultne heste have trukket hestevogne i byen, eller været med på job i markerne, som hestene har gjort det i Romænien i århundrede. Men nu er de sluppet løs i gaderne, forladt af deres ejere og de er taberne i et fortvivlet forsøg på at bringe landet på linie med de øvrige i den Europæiske Union - hvor en ny lovgivning forbyder hestetrukne køretøjer fra hovedveje. I løbet af den seneste måned har hundrede af løse heste søgt efter føde på gader og parker i Romæniens store byer. De er så udhungrede, at de knap kan vakle afsted, nogle er døde, hvor de er faldet ude af stand til at komme på benen igen. Hestene er tyde og bære tydelige mærker af mishandling, og nu vil myndighederne forsøge at indfange de mange heste og sende dem på slagterhus. Grunden til at hestene går løse i gaderne er den simple, at deres tidligere ejere har vurderet at det er for kostbart og unødvendigt at fodre på hestene, når de ikke må bruges til at trække vognene med. Det romænske politi, som forklarer, at de har været under pres fra EU for at gennemføre forbudet mod de hestetrukne køretøjer, forklarer, at mere end 10 procent af landets 8.400 alvorlige trafikulykker skyldes heste. Mere end 1000 hestevogne er blevet belaglagt siden politiet begyndte at gennemføre lovkravet. Problemet er nu også, at en stor del af befolkningen, som f.eks. en del landmænd, nu har problemer med at komme ud til deres marker og passe deres afgrøder, fordi de ikke længere må bruge hestetrukne køretøjer. Se den barske video ved at klikke på linket til højre.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen