Har din hest brug for at bruge solcreme?

22-04-2022 06:08

Annika Knudsen Lorentsen

Det er forår, og det betyder, at vi går lysere, varmere og mere solrige tider i møde. Du bruger måske solcreme selv, men ved du, at din hest også kan blive solskoldet, og at gentagne solskoldninger i værste fald kan føre til hudkræft?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Solens UV-stråler er skadelige for hesten, præcis som de er for mennesker. Særligt heste med hvide aftegninger i hovedet eller på benene er udsatte, når forårssolen for alvor tager fat. 

Det skyldes, at de hurtigere bliver solskoldede på de lyse områder end på mørke områder. Hvis din hest bliver skoldet, vil den opleve ubehag og lette smerter, men hvis solskoldningen er alvorlig og sker flere gange, kan det medføre kraftige smerter. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I de værste tilfælde kan hyppige solskoldninger føre til, at din hest udvikler hudkræft. Derfor er der god grund til at beskytte din hest mod solens stråler. 

Hvordan beskytter du hesten?
Den bedste måde at beskytte hesten på er ved at sørge for, at den har adgang til skygge på folden. Derudover kan man med fordel bruge solcreme på hestens udsatte områder. 

Her bør man bruge en solcreme, som er vandfast, og som ikke indeholder parfume. Det er vigtigt, at hesten smøres grundigt ind, for at solcremen virker. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing