Gul, med STRITMAN og ål

19-04-2018 06:20

Det er de færreste hesteracer der er så let genkendelige som fjordhesten er for selv små børn. Den er helt sin egen, men den gule farve og ålen eller urstriben, som den mørke stribe der løber fra nakke til hale kaldes

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

 

Fjordhesten er venlig og villig, men også stærk og sej. En fantastisk kammerat til børn, men netop dens styrke og sejhed, har også nogen gange gjort den til noget af en udfordring at ride på, men da den er usædvanlig nøjsom og samtidig meget alsidig, er der ingen tvivl om, at den rigtige fjordhest egner sig fortrinligt som begynderhest (pony).

Nyheden fortsætter efter annoncen


Gammel race
Fjordhesten nedstammer sandsynligvis fra przewalski-hesten. Blandet med keltisk pony og lidt fra tarpanen opstod de norske vinkingers hest - fjordhesten. På runesten fra vikingetiden, kan man se billeder af fjordhesten, og selvom der i tidens løb er tilført mange forskellige racer, har fjordhesten bevaret sine specielle egenskaber og udseende.

Alsidig og stærk
Siden vikingetiden, har fjordhestens styrke været brugt i de norske skove til at trække træstammer ned til elvene, og selvfølgelig i landbruget - og den seje gule trækker spredte sig til hele Norden.
Da maskiner overtog det meste arbejde i skoven og i landbruget, blev fjordhesten i stedet en alsidig familiepony, som børnene kan hygge sig med, mor kan ride dressur eller springning og far kan spænde den for en vogn.
Fjordhestene i dag findes både i den oprindelige lidt tunge udgave og i en lidt lettere udgave. 

Copyright Ridehesten.com

Primitiv type
Især fjordhestens aftegn tyder på, at det er en gammel race. Den mørke stribe der løber fra nakken, langs rygsøjlen og ned i halen samt de mørke striber på benene, som kaldes zebrastriber, er primitive aftegn. På den måde ligner fjordhesten de primitive hesteracer tarpanen og przewalski-hesten, der begge engang levede vildt på de østeuropæiske og asiatiske sletter.

Copyright Ridehesten.com
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner