Grand Prix-sejr til debutparret (video)

27-08-2020 20:21

Første dressurklassse ved Danish Derbys landsstævne på Vilhelmsborg er løbet af stablen på gårdspladsen i aften, hvor en helt ny ekvipage har haft sin debut i Grand Prix med sejr til følge

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Blue Hors Zepter. Photo: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gårdpladsen på Vilhelmsborg dannede i aften rammen om den første klasse ved Danish Derbys B-stævne i dressur – Grand Prix-klassen med 11 startende ekvipager.

Alles blik hvilede på den helt nye konstellation i dansk dressur, Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II og Andres Helgstrand, der hverken skuffede eller overraskede med et ridt fyldt med flotte højdepunkter og nogle fejl, der bar præg af den helt naturligt manglende fælles stævnerutine og -tillid.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Heering og Bufranco. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Helt som forventet  scorede ekvipagen rigtig højt i piaffe-/passageturen, der er en af 12-årige Zepters store styrker, og her regnede 9-tallerne ned over debutekvipagen. Til gengæld indkasserede parret 4-taller på stribe i galopchangementerne, hvor Zepter ikke ventede på sin rytter.

Alt i alt en imponerende debut, en suveræn sejr  med et resultat på 76,667% og meget lovende for fremtiden - men det er endnu uvist, om ekvipagen kommer til start ved Equitours DM-stævne i næste uge. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Charlotte Heering fra Sportsrideklubben, der har trænet hos Helgstrand i flere år, var til start på et af sine Negro-afkom og efterhånden erfarne Grand Prix-hest, 14-årige Bufranco MF. Zevenster. Det var ekvipagens første stævnestart i år, og det resulterede i en andenplads til 71,867%.

Der var også gensyn med Anna Zibrandtsens 15-årige Arlando e. Paddox/ Mytens XX, der ikke har gået stævne i over to år siden Aachen i juli 2018, hvor dan blev skadet i optakten til WEG. Ligeledes var Anna til start på sin 15-årige Detroit e. Dimaggio/ Lord Liberty G, der havde sin Grand Prix- debut og tog tredjepladsen med 70,500%.

Klassens resultat.

Dressurstævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner