Fuld gang i dressuren ved eliteskuet

01-09-2023 19:11

Trine Askjær-Jørgensen

I forbindelse med DV's Eliteskue er der denne weekend landsstævne i både dressur og springning på Vilhelmsborg, hvor mange af landets bedste heste og ryttere er til start. Få her et overblik over de placerede i dressurklasserne, som begyndte i går og for alvor gik løs i dag

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak og Everian L vandt fredagens højeste klasse. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I går blev der taget hul på weekendens landsstævner i henholdsvis dressur og springning, som afvikles af Danish Derby Hestesportsklub på Vilhelmsborg i forbindelse med Dansk Varmblods Eliteskue, og i dag er det for alvor gået løs.

Selve KRAFFT Eliteskue starter i morgen og fortsætter til og med søndag. Her skal Årets føl, Årets 2-års dressur- og springhopper samt årets dressurbetonede hoppe findes, mens årets avlerfest og Dansk Varmblods Elitefølauktion præsenteret af Dansk Hesteforsikring finder sted i morgen aften. Tidsplan og katalog for eliteskuet.

På dressur- og springbanerne ved Vilhelmsborg går det imidlertid løs med konkurrencerne. For dressurens vedkommende gælder det både almindelige landsstævneklasser, uofficielt DM for beriderelever, tredje kvalifikationsrunde i Bundgaard Byg Cup, Dressurens Venner Cup-finalerne samt kvalifikation i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for 4-, 5-, 6- og 7-års heste.

Dressuren startede i går med de første to klasser, hvor Frederikke Gram Jacobsen lagde hårdt ud med at vinde MA1'en på Future Dressage v/ Anna Kasprzaks hingst For Emotion e. Foundation/ Sandro Hit. Frederikke, der er ungrytter begyndte for relativt nyligt at arbejde hos Future Dressage og er hurtigt blevet betroet med nogle af stedets bedste heste. Hun viste da også rigtig flotte takter, idet det blev til en sejr i ekvipagens landsstævnedebut med 71,018%.

Dagens efterfølgende klasse var en MB0, hvor Daniel Bachmann Andersen løb med sejren sammen med Ducati de Lux e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Zack (opdr. Christian Nygaard Hansen & Nikolaj Hansen) med en score på 73,974%. Med i alt 19 ekvipager i klassen var der flere placerede.

Copyright Ridehesten.com
Frederikke Gram Jacobsen og For Emotion. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag er stævnet for alvor gået i gang, og her har mange af landets bedste både unge og ældre ryttere været til start. Fredagen startede med en MB3, hvor sejren gik til Lene Ejby Christiansen med Halgårds Veniq e. Blue Hors Zack/ Crelido (opdr. Leif Thirstrup) med 69,803%.

I fredagens anden klasse, Prix St. Georges, var intet mindre end 28 ekvipager til start, og her var blandt andet flere ungryttere at finde med nogle af deres bedste heste.

Det blev dog seniorrytterne, der placerede sig i toppen. Sammen med Desparada e. Desperados/ Florencio I (opdr. Peter Borgs) vandt Jane Serup Jensen sikkert med 73,641%. Helgstrand-rytter Betina Jæger Jensen og avlshingsten Kremlin MD e. Governor tog sig af andenpladsen med 71,842%, mens Ulrik Falbe Hansen og Blue Hors Victor e. Vivaldi/ Stedinger indtog tredjepladsen med 70,570%.

Dagens sidste, almindelige landsstævneklasse var en Intermediaire II, og her var 17 ekvipager til start. Topplaceringerne gik til nogle af de rigtig garvede: Anna Kasprzak tog sig af sejren med, hvad der uden tvivl er hendes kommende stjerne til topsport, 8-årige Everian L e. Everdale/ Hochadel (opdr. Karsten Bundgaard). Det blev til i alt 72,676% foran Blue Hors-rytter Nanna Skodborg Merrald, som i 10-årige Blue Hors Znickers e. Blue Hors Zack/ De Niro (opdr. Hans Rode) også har en kommende stjerne på vej. De to kom på andenpladsen med 72,456%, mens Carina Cassøe Krüth blev nr. 3 med Koblenz-St e. Vincent Maranello/ Uphill og en score på 71,228%.

Stævnets start- og resultatlister.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen