Fremtidens dressurstjerner på følauktion (video)

30-08-2020 21:42
Avl

Vi kigger her på et par lovende hingsteføl med type, gangarter og afstamning i top. De kan købes på næste lørdag den 5. september, hvor der kommer 15 fremragende dressurføl under hammeren ved følauktionen Nordic International Sales , og allerede fra på torsdag åbnes der for online bud

Copyright Ridehesten.com
Vinderhingsteføllet fra region 7 Jaspar. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

I forbindelse med næste uges DM i dressur, der afvikles ved Equitour Denmark-stævnet i Uggerhalne, vil der lørdag den 5. september være følauktion over en kollektion af 15 kvalitetsføl på Nordic International Sales, der i år afvikles som streamingsauktion i et samarbejde med Dansk Varmblod.

Det yderst tiltalende hingsteføl Jovian Junior e. Jovian/ Atterupgaards Sastre/ Ibikus kommer fra HH Horses og er et storrammet, ædelt og velfungerende føl, der besidder en fremragende trav og galop med god smidighed, afskub og albuefrihed samt taktfast skridtbevægelse. Jovian Junior er ud af en anerkendt stamme der bla. tæller guldmedaljehoppen Hebiska, der var Årets Hoppe i Dansk Varmblod i 1990 samt adskillige elitehopper, medaljehopper, avlsgodkendte hingst og talentfulde dressurheste. Af samme hoppestamme kommer Faretti I og II, der begge har indbragt skyhøje priser på Nordic International Sales.

Jaspar e. Janeiro Platinum/ Dancier/ Blue Hors Romanov er et storrammet, elegant og virkelig velproportioneret hingsteføl, der er passende ædel, harmonisk og vellinjeret. Han både skridter, traver og galoperer forrygende godt, hvilket rakte til titlen som skuets bedste hingsteføl på følskuet i region 7. Jaspar kommer ud af den succesfulde F2-hoppestamme, der ligger bag et utal af medaljehopper, kårede hingste samt talentfulde dressurheste som bl.a. verdensstjernen Mistral Højris. Føllet mor Vicanta BRDH er ligeledes mor til hoppeføllet Vera, der opnåede et højt hammerslag på Dansk Varmblods Elitefølauktion solgt til Stutteri Teglovnen, og mormoderen Valenta EBRDH er bl.a. mor til Dancing Boy, der blev Årets Hingsteføl i Dansk Varmblod og senere fik succes i dressurchampionaterne og sidenhen blev solgt til USA, samt Vianna, der på elitefølauktionen opnåede skyhøjt hammerslag og blev solgt til Helgstrand Dressage.

Auktionen åbner for online bud på torsdag den 3. september kl. 17.00. Frem til onsdag vil vi dagligt præsentere et par af de 15 fantastiske føl, og i dag kigger vi på tre iøjnefaldende hingsteføl efter den eftertragtede Vitalis og hans søn Valverde, der begge har leveret flere topauktionsføl sideløbende med deres fremragende sportspræstationer.

Se hele kollektionen af auktionsføl.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen