Fremragende føl til fremtidens ridebaner

10-08-2019 11:06

14 dage til Dansk Varmblods Elitefølauktion: Vi dykker ned i kollektionen og kigger nærmere på to eliteauktionsføl, der kan gøre fremtiden spændende – og de kan blive dine

Copyright Ridehesten.com
Clegane.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue den 24.-25. august 2019 på Vilhelmsborg fejres forbundets 40-års jubilæum, og der afholdes et stort landsstævne med masser af spændende klasser i dressuro og springning fra championatsklasse for ungheste til Grand Prix-niveau – og alt det toppes lørdag aften med en gigantisk følauktion og et brag af en fest. De sidste føl til den endelige auktionskollektion uvælges netop i disse dage, men der alle allerede mange føl online på auktionssiden, og derfor tager vi et smugkig.

 

Clegane – den stærke kæmper

Hingsteføllet Clegane e. Chacfly PS/ Casir Ask udstråler både mod, hurtighed og vilje, og så er han super smart, vellinjeret og powerful. Hans mor, Lundegårdens Cashmear, er A-hest i springning og har opnået placeringer i 150 cm klasser. Hun er ligeledes mor til Kalissi Ask, der som 5-års blev nummer 2 i springchampionatet 2018 og efterfølgende B-hest. Mormor er også mor til B-hesten Lundsgårdens La Belle, og længere ude i hoppestammen finder man afkom med flotte præstationer på dressursiden. Cleganes far, Chacfly, aflagde i 2016 en suveræn materialeprøve med blandt andet 10 i teknik, 10 i kapacitet, 9,5 i ridelighed og 10 i arbejdsvillighed og opnåede hermed et imponerende samlet resultat på 9,49.  

Copyright Ridehesten.com
Fransine.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fransine –  hun traver ind i himlen

Det elegante hoppeføl Fransine mestrer en fuldstændigt fremragende travbevægelse. Et føl med en fjeder fra hale til mulespids, som gør hende til en fryd for øjet, en lise for sjælen og sandsynligvis en daglig lykkepille for hendes kommende rytter. Hoppestammen til Fransine har gjort det særdeles godt. MMM til føllet her er også mor til guldmedaljehoppen Andora, samt en avlsgodkendt hingst. Fransines far, Franklin har skrevet sin signatur udover hele dette yndige hoppeføl. Han er nemlig 100-metermester i at levere afkom, som er lige så elastiske og fænomenalt godt gående, som ham selv.

Fransine from Dansk Varmblod on Vimeo.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen