Fra mink- til hesteavlere

03-10-2023 15:08

Mille Albinus Hjermitslev

Familien Papsø er tidligere minkavlere, men driver nu stutteriet og træningsstalden Duelund Equestrian, der har til mål at avle springheste på absolut topniveau

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Aarslev Papsø og Nevita S&T ved DM og B-stævne på Stutteri Ask 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Familien Papsø består af Marlene og John og deres to børn Cecilie og Mathias. De driver "Duelund Equestrian" i Midtjylland; et stutteri og træningsstald med fokus på springheste.

I mere end 30 år havde familien haft minkfarm, men i november 2020 måtte minkene slås ned, og de måtte finde en ny levevej. Sådan fortæller familien Papsø til MidtjyllandsAvis.

Familien har holdt heste det meste af livet, men på hobbyplan, så det krævede indhentning af viden og planlægning at starte stutteri-projektet. Især fordi familien målrettet arbejder mod at avle heste på topniveau. 

På nuværende tidspunkt har de 20 heste, herunder det store håb, hoppen Isola de Champloue e. Balou du Rouet/ Diamant de Semilly, der både skal bruges i sport og avl.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De har ligeledes opbygget kontakter i b.la. Belgien og indgået et samarbejde med en belgisk stutteriejer. 

Målet er at avle 10 føl om året, sælge 5-6 hvert år og træne de resterende frem mod et senere salg. Derudover driver de et heste-wellness-center til træning og genoptræning. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen