Fra drøm til virkelighed

07-10-2022 15:15

Charlotte Berwald

Nogle gange går drømme også i opfyldelse for helt almindelige hestepiger

Copyright Ridehesten.com
Josefine Lindegaard Halkjær og Pay Up Winky Pop R ved Ecco Cup-finalen sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da Emilia Helver var syv år startede hun til ridning. Hendes mor har selv hest, så interessen kom bestemt ikke fra fremmede. Interessen tog til, og da hun blev tolv år, fik Emilia da også sin helt egen pony. Dy Ameer Pasha OX, en ung fuldblodsaraber, som hun sammen med sin mor red op, og ekvipagen deltog ved DM for araberheste. – Vi endte i top ti og blev helt skudte i dressur, udtaler Emilia.

En enestående chance
Emilia kommer under vingerne på berider Dorthe Rohmann, og så kommer der for alvor gang i ridningen. Det var også gennem Dorthe at Emilia mødte Josefine Lindegaard Halkjær. Josefine har redet både DM og Ecco Cup på ponyen Pay Up Winky Pop R. Nu er Josefine desværre faldet for aldersgrænsen for ponyer og har ikke lyst til at skille sig af med sin pony.
– Vi faldt i snak og så spurgte Josefine, om jeg ikke havde lyst til at ride Pay Up. Det ville jeg selvfølgelig gerne, for det er en fantastisk pony, siger Emilia.
– Men det er dyrt at ride stævner på så højt niveau, så nu prøver vi at skaffe nogle sponsorer til Emilia. Vi er bare en ganske almindelig familie, så vi har jo ikke ubegrænsede midler, udtaler hendes mor og fortsætter: – Emilia arbejder også hos Dorthe Rohmann for selv at skaffe så mange penge, hun kan. Hun ved godt, at man bestemt ikke kommer sovende til det her.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Drømmen er DM og Ecco Cup
Lige nu er den nye ekvipage i fuld gang med at finde hinanden. Det er trods alt kun en uges tid siden, Emilia overtog tøjlerne. – Vi skal lige finde hinanden, men jeg håber da, vi kan blive B-ekvipage og også gerne A-ekvipage, så vi kan komme ud og ride både DM og Ecco Cup næste år. Det er jo mit sidste ponyår, udtaler Emilia. – Vi vil i hvert fald gøre vores for at det lykkes, udtaler hendes mor.

Vi ønsker Emilia og Pay Up al mulig held og lykke.

Vil du følge med på Emilia og Pay Ups rejse? Så kan du finde dem på Instagram på @emilia.helver

Copyright Ridehesten.com
Emilia og Pay Up. Foto: Privat

Læs også

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald