Kristine Ulsø Olsen
Da DRF besluttede at nedlægge disciplinen TREC, åbnede det mulighed for at organisere alle TREC entusiaster i en ny fælles og uafhængig forening.
TREC ambassadører
Umiddelbart inden nedlæggelsen af TREC havde udvalget samlet ca. 20 entusiaster til en Ambassadørdag i Brøndby. Deltagerne havde mange idéer til udviklingen af TREC i Danmark, og de sluttede dagen af med at give håndslag på, at de ville være med til at promovere TREC.
Det er også blandt ambassadørerne, den nye forening har fundet frivillige, der allerede har oprettet kanaler på YouTube til instruktionsfilm m.m. Andre har været i et godt og tæt samarbejde Skov- og Naturstyrelsen om bistand til etablering af nye TREC forhindringsbaner rundt i landet. Foreningen har også allerede udvalg af frivillige, som skal tage sig af elevskoler og juniorer, stævner, undervisning, kurser, sponsorer, ridelejre og promovering af TREC.
Ikke længere bundet
Som disciplin under DRF skulle TREC bl.a. følge en række krav til fx opbygning af reglement. Dette resulterede i, at reglementet blev meget langt og afholdt mange for at få det læst. Det er derfor en lettet formand for TREC Danmark, Tina Foldager (der også var formand for DRFs TREC udvalg), som udtaler:
– Som en selvstændig sportsgren har vi nu frihed til at gøre tingene enklere og mere forståelige til glæde for de mange, som bakker om TREC sporten. Vi starter ikke foreningen fra scratch. De mange involverede har jo års erfaring i nationalt og internationalt at tænke TREC for ryttere, stævnedeltagere, stævnearrangører og officials”, og hun forsætter med et stort smil på læben, ”vi har med glæde mærket en stor vilje og beslutsomhed specielt fra ambassadørerne, men også fra ryttere i hele landet. Endvidere har TREC Danmark allerede med tak modtaget støtte fra flere sponsorer, hvilket er en stor hjælp i den krævende opstartsfase.
Tina Foldager slutter af med at huske os på, at begrundelsen for oprettelsen af TREC som disciplin i DRF i sin tid var rytternes ønske om at konkurrere på forskellige niveauer:
– Nu som før har vi forskellige niveauer. På de laveste niveauer er der mulighed for, at klasser specifikt egnede for forskellige typer ryttere, fx børn, pararyttere, seniorer, og op til internationalt EM og VM niveau hvor en dansk rytter red til en flot 3. plads på det højeste niveau i EURO Cup i 2018.
Information og kommunikation
Den nye bestyrelse har arbejdet hurtigt og allerede fået etableret hjemmesiden www.trec.dk. Her findes information om TREC og relateret aktiviteter så som baner, undervisning, vedtægter, TREC reglement, forhindringsbeskrivelser og bedømmelsesskemaer etc. Og der kommer hele tiden nyt på hjemmesiden, der er oprettet i det integrerede system Klubmodul.
En række udvalg er klar til at tage fat på de mange spændende opgaver til den kommende sæson, som bl.a. vil byde på kurser og konkurrencer for TREC interesserede på alle niveauer.
/Pressemeddelelse