Flyvende fjer, pensionering og ingen OL-start

22-08-2021 07:03

Annika Knudsen Lorentsen

Den israelske toprytter, Dani G. Waldmann ville i år have opfyldt sin drøm om OL-deltagelse. Ikke i sadlen på hendes verdenskendte mesterskabshest Lizziemary, som kort inden legene blev pensioneret, men derimod på den velspringende 11-årige Queensland E. Der er dog desværre ikke altid langt fra forventning og glæde til skuffelse og sorg, og det måtte Waldman også sande, da hun endte med ikke at komme til start i Tokyo

Copyright Ridehesten.com
Dani G. Waldman. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 2016 overtog israelske Dani G. Waldman tøjlerne på Lizziemary e. Cabri d'Elle/Accord II, og sammen har ekvipagen siden haft stor succes, og det er blandt andet i sadlen på hoppen, at den israelske toprytter for alvor er blevet kendt på de internationale baner. 

De deltog blandt andet ved VM i 2018 og EM i både 2017 og 2019, hvor det i 2017 blev til en individuel 9. plads. De har desuden vundet store Grand Prix-klasser i Cascais, Wellington, Shanghai og Berlin, og dermed kan de se tilbage på flere toppræstationer. 

Dani G. Waldman har længe kæmpet for at komme til OL, og Lizziemary kunne meget vel have været den hest, som drømmen skulle gå i opfyldelse på. Sådan blev det dog ikke, da valget i stedet blev at pensionere hoppen. På sin Instagram udtalte Dani G. Waldman tidligere på sommeren følgende om pensioneringen af tophesten Lizziemary:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– God pension Lizziemary. Meget simpelt, du har formet mit liv. Efter min ydmyge mening, så havde ingen hest fortjent at komme til Tokyo mere end Liz. Hun fortjente den her plads i historiebøgerne og det er en af de sværeste beslutninger i mit liv ikke at dele legene med hende. Men med det sagt, Lizziemary, jeg elsker dig, jeg savner dig og jeg vil gøre alt i min magt for at ære den fantastiske atlet og partner du var. Nu er det tid til at blive mor og nyde din pensionisttilværelse. 

Copyright Ridehesten.com
Dani G. Waldman og Lizziemary ved EM i 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

OL-drømmen gik næsten i opfyldelse
Dani G. Waldman var en del af det israelske hold ved OL i Tokyo, hvor hun havde medbragt hesten Queensland E. Ekvipagen kom dog aldrig til start, da de ikke blev valgt til den individuelle konkurrence, og dagen inden holdkonkurrencen var Queensland ikke på toppen, og derfor var hun nødsaget til at trække ham fra holdkonkurrencen, og dermed rejse fra Tokyo uden at få drømmen om OL-deltagelse opfyldt. På sin Instagram skrev hun efterfølgende:

– Det har uden tvivl været den sværeste uge i hele mit liv. Enormt spænding fulgt af skuffelse og derefter forventning efterfulgt af stor sorg. Jeg kom til Tokyo med håbet om at opfylde min olympiske drøm. Efter min skuffelse omkring, at jeg ikke skulle ride i den individuelle konkurrence, opstod muligheden for at ride i holdkonkurrencen. Jeg fik besked fra min landstræner, at jeg var udvalgt til at ride for mit land i holdkonkurrencen. 

Desværre blev det ikke en realitet, da både Waldman selv og dyrlægerne ved Tokyo konkluderede, at hesten ikke var klar til konkurrence, og dermed blev OL ikke en realitet i denne omgang. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing