Annika Knudsen Lorentsen
Tilbage i 2015 mødtes tre erfarne Dansk Varmblods-avlere, René Holstein, Lotte Holm og Mikala Bagge, ofte hinanden til forskellige arrangementer, og her undrede de sig over, at der generelt var mindre fokus på springsporten i forhold til dressursporten i pressen. Og det var her idéen til Firkløveret Springakademi opstod.
Dengang besluttede de sig for, at indkalde til et møde i Hillerød Sportsrideklub, hvor blandt andet Dansk Ride Forbund, danske hingsteholdere, Dansk Varmblod og forskellige danske personligheder fra springsporten mødte op. I alt mødte ca. 400 personer op, og debatten var meget aktiv. Netop debatten krævede styring, og det klarede Susanne Taarnager til perfektion, og det var her de tre avlere mødte Susanne for første gang. Hun blev en del af gruppen, og sammen startede René Holstein, Mikala Bagge, Lotte Holm og Susanne Taarnager akademiet op.
– Vi ville gerne tilbyde rytterne noget, som de ikke samlet kunne finde andre steder. Inspirationen var det svenske Knytkallaset, der træner de bedste svenske dressurryttere, fortæller René Holstein.
– Det var indlysende, at vi skulle koncentrere os om fremtidens unge springryttere, hvis vi skulle ændre noget, og skulle der kunne handles hurtigt, var det bedst, at vi var en uafhængig forening. Men selvfølgelig ville vi også gerne samarbejde med blandt andet DRF og DV.
Firkløveret Springakademi har selv bragt en beretning omkring deres første fem år, om hvordan de blev til og omkring hvilke samarbejdspartnere der har gjort det muligt. Den kan I læse her.
Nye kræfter og en fremtidsplaner
I dag er Firkløveret Springakademi veletableret, der er kommet mange nye ryttere til, og flere gange om året, sørger akademiet for, at de talentfulde ryttere får gode værktøjer og træning fra professionelle trænere.
I 2019 bekendtgjorde Lotte Holm, at hun ønskede at træde ud af bestyrelsen, og det gjorde, at akademiet måtte på jagt efter en ny kandidat. Valget endte med Annette Mosegaard fra det midtjyske, og hun er i dag med til at videreudvikle og fortsætte det store arbejde, som akademiet har gjort for unge ryttere i den danske springsport de sidste 5 år.
Netop udvikling og forandring er vigtigt i Firkløveret Springakademi, som hele tiden arbejder på at kunne give de unge ryttere endnu bedre muligheder, ligesom de gerne vil bidrage til et bredt publikum.
– Vi vil gerne være et akademi i forandring, som hele tiden fornyer sig. Vi vil f.eks. meget gerne kunne arrangere nogle åbne springfora, hvor internationale 5-stjernede ryttere underviser udvalgte akademiryttere, samt indbudte landsholdsryttere for et stort publikum, fortæller René Holstein desuden i beretningen på Firkløveret Springakademis hjemmeside.