Farvel Warum Nicht

30-07-2015 09:24

Det er en tydeligt bevæget Isabell Werth, der nu har offentliggjort på sin hjemmeside, at hendes tidligere tophest Warum Nicht ikke lever mere

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Warum Nicht ved WEG 2010.

”Jeg kan ikke tro det, selv om der allerede er gået nogle dage siden. Men jeg havde simpelthen ikke distance nok til at offentliggøre den sørgelige begivenhed med det samme og jeg ønskede ikke, at alle skulle spørge ind til hans død ved et stævne. Nu har jeg haft lidt tid til at vænne mig lidt til tanken om, at vores blide og altid glade kæmpe ikke længere er blandt os.” – sådan starter den tyske topdressurrytter den triste nyhed på sin hjemmeside.

Hannoveranervallakken Warum Nicht FRH e. Weltmeyer/Wenzel blev født i 1996 hos Hinrich Luessen, og i stalden hos Isabell Werth havde han kælenavnet Hannes efter sin tidligere rytter Hannes Baumgart, der red vallakken og startede den to gange ved Bundeschampionatet, inden Madeleine Winter-Schulze købte ham til Isabell Werth i 2003.  Warum Nicht var en hest, der blev lagt mærke til, både pga. sine gangarter og talent, men også for sin størrelse, hvor han målte hele 183 cm i stang. Sin størrelse til trods var han livet igennem bange for ting på underlaget.

Selvom Isabell Werth gennem tiden har vundet stort set alt, hvad der er værd at vinde for en international dressurrytter, og endda har konkurreret på topniveau på flere heste, så var Warum Nicht en af hendes mest vindende heste gennem tiden med en samlet præmiesum på mere end 700.000 euro. Karrieren blev indstillet i 2012, efter han på desværre havde et uheld i boksen, hvor han fik en fraktur i sin hofte. Siden da har han nydt sit otium hos Isabell Werth, indtil et kolikanfald desværre satte et punktum for hans tilværelse.

”Det skete alt sammen så utroligt hurtigt. Hannes, som blev pensioneret efter en hoftefraktur og siden har nydt sit otium her hos os på folden, var i super god form – indtil han pludselig udviste koliksymptomer. Vi har prøvet alt, selv en operation. Men allerede under operationen blev det klart, at han ikke stod til at redde. Vi lod ham falde fredsfyldt i søvn under bedøvelsen. Jeg ville have givet ham så mange år her, men sådan skulle det ikke være. Tak, Hannes, for alt jeg oplevede sammen med dig. Jeg håber, du nu galoperer på en anden græsmark – måske sammen med Gigolo (en anden af Isabells tidligere topheste, red.) og hans venner. Farvel.” – slutter Isabell Werth.

Isabell Werth

Se herunder video af Isabell Werth og Warum Nichts kür ved WEG 2010.

Videoer

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner