Faglig eftermiddag i Billund

22-04-2023 14:31
Avl

Efter en spændende formiddag på Dansk Varmblods Repræsentantskabsmøde med en saglig og konstruktiv debat bød eftermiddagsprogrammet bl.a. på afstemning om indkommet forslag, valg af folkevalgt revisor samt et fagligt oplæg

Copyright Ridehesten.com
Victoria Mortensen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Eftermiddagens program bød også på behandling af indkomne forslag, og der var tale om et enkelt forslag stillet af region 4. Forslagets formulering lyder: Det skal være muligt for ”embryonføl” efter udenlandske hopper at blive DV-registreret, såfremt der bliver ansøgt og godkendt, at moderhppen får en teknisk administrativ kåring i Dansk Varmblod. Forslaget blev motiveret af regionsformand Victoria Mortensen, og det blev vedtaget.

Under punktet valg af revisorer blev Mogens Pedersen valgt som forbundets folkevalgte revisor. Mogens er uddannet revisor, og kendes af mange som en dygtig hesteavler og er manden bag stutteriet Straight Horse.

Copyright Ridehesten.com
Afstemning om forslag. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der blev taget afsked med tidligere hovedbestyrelsesmedlem fra region 4, Mette Hansen, som fremover afløses af regionens Frank Ewald.

Efter punktet eventuelt er ordet givet videre til stambogsfører Maiken Holm, SEGES, der lige nu indvier mødedeltagerne i dyresundhedslovens krav til CHR-registrering og Traces samt betydningen af konsumudelukkelse og information om Hestedatabasen med spændende, nye tiltag.

Man vil snart på Dansk Varmblods hjemmeside kunne læse et referat af Dansk Varmblods Repræsentantskabsmøde, og vi vil i magasinet Ridehesten berette om repræsentantskabsmøde og præsentere hædrede og nyvalgte personer. Her vil vi også mere om sekretariatets opgavefordeling, herunder også på det avlsfaglige område, som det i dag blev præsenteret af Casper Cassøe.

Copyright Ridehesten.com
Maiken Holm. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen