Annika Knudsen Lorentsen
Kunne du godt tænke dig at ride et distancestævne? Måske er du usikker på hvordan man kommer i gang, og måske kan du ikke helt finde ud af, hvad det egentligt kræver. Dansk Ride Forbund har lavet et nyt koncept, som netop har til formål at hjælpe nye ryttere ind i sporten.
– Distance er en udviklingsdisciplin hos os, og målet med dette koncept er at skabe udvikling i sporten, og få nye ryttere til, forklarer Karoline Kjemtrup, som er udviklingskonsulent hos Dansk Ride Forbund.
– Ved LD-Introridt har vi skåret alt det unødvendige fra, så det er nemmere for klubberne at arrangere, og mere trygt for rytterne at deltage i, når man er ny i sporten.
Dyrlægestuderende vurderer hestene
Ved distancestævner skal der altid være en dyrlæge til stede, som skal godkende hestenes ve og vel, så man sikrer hestevelfærden i sporten. For at sikre, at omkostningerne kan holdes nede i forbindelse med disse introridt, har Dansk Ride Forbund iværksat, at en række udvalgte dyrlægestuderende får en uddannelse i at være dyrlæge ved netop disse introstævner.
– Når vi har givet dem uddannelsen, så kan de stå for at tjekke hestene ved disse introridt, som afvikles i sværhedsgrad 0. Samtidig er de studerende også et skridt foran i forhold til at blive "rigtig" distancedyrlæge, når de er færdiguddannede. På den måde får vi også rekrutteret flere officials til sporten, forklarer Karoline.
De første ridt er planlagt
Der er allerede tre LD-introridt i kalenderen hos Dansk Ride Forbund, og flere er på vej. Det første ridt afholdes hos Sorø Sportsrideklub den 8. maj.
– Det er blevet taget rigtig godt imod af klubberne, og vi har allerede flere ridt i kalenderen. Vi ser frem til at introducere nye ryttere til sporten i rammer, hvor de kan føle sig trygge, og hvor de kan få hjælp fra vores mentorer fra vores mentorkorps.
Mentorkorpset består af en række erfarne distanceryttere, som hjælper andre ryttere med at få styr på de ting, som man som distancerytter skal have styr på. Ved alle LD-introridt vil der være én eller flere mentorer til stede, som hjælper alle rytterne igennem dagen.
Læs mere om LD-introridt her.