Sussi Hjort Hollensted
Kimi Nielsen er coach og psykoterapeut og arbejder med mentaltræning af sportsudøvere, primært ryttere. Ifølge hende er der to måder, at man kan være en dårlig taber på. Der er den, hvor rytteren skyder skylden på andre. Det kan være hesten, dommeren eller en tilfældig person med en paraply. Den anden slags dårlige tabere er dem, der vender det mod sig selv og kan være vrede på sig selv i flere dage over nedrivninger eller mislykkede dressurøvelser.
– Lige meget hvilke en af de to typer, man er, så bliver man ikke en bedre rytter af at være en dårlig taber, siger Kimi Nielsen.
Lær af dine fejl
Kimi Nielsen forklarer, at man hvis man skyder skylden på alle andre for sine dårlige præstationer, så lærer man ikke af sine fejl.
– Du er nødt til at finde ud af, hvad det var, du gjorde, der bevirkede, at det gik galt. På den måde kan du jo finde ud af, hvad du skal gøre anderledes næste gang. Det kan kun blive dit ansvar som rytter. Ikke hestens, dommeren eller en tilfældig paraply, understreger Kimi Nielsen.
Ryttere har et særligt ansvar
Ifølge Kimi Nielsen er ryttere ikke dårligere tabere end andre sportsfolk, men hun understreger, at ryttere har et særligt ansvar, fordi de rider på en hest.
– Vi ser jo desværre, at rytterne lader deres frustrationer går ud over deres hest efter et konkurrenceridt. Her kan jeg ikke understrege nok, at det aldrig er hestens ansvar, og at den ikke skal straffes for dårlige ridt, slutter hun.
Få gode råd til, hvordan du holder op med at være en dårlig taber i denne måneds magasin