Ellen elskede jobbet som stævnegroom

06-04-2022 19:19

Annika Knudsen Lorentsen

Ellen Glinvad har i årevis været stævnegroom for forskellige ryttere på Blue Hors, og i de seneste fire år for Nanna Skodborg Merrald. Nu er tiden dog kommet til at tage et skridt tilbage og fokusere på den daglige grooming hjemme på Blue Hors. Ellen fortæller, at det har været en hård beslutning, men også den rigtige for alle parter

Copyright Ridehesten.com
Ellen Glinvad Nielsen sammen med Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack i Hagen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Allerede tilbage i 2007 startede Ellen Glinvad NielsenBlue Hors, hvor hun var landbrugselev, og siden 2009 har hun haft rollen som groom, hvor hun har været med forskellige af stedets bedste ryttere til stævner i hele verden. 

– Jeg var på Blue Hors som landbrugselev fra 2007 til marts 2009, hvor jeg dog måtte stoppe uddannelsen og derfor stoppede på Blue Hors. Der gik dog ikke længe før jeg ønskede at komme tilbage, og derfor fik jeg mulighed for at blive groom på stedet, forklarer Ellen som lige siden har været i den anerkendte danske dressurstald. 

Jeg fortryder ikke et sekund, at jeg valgte at tage tilbage hertil i 2009 [Ellen Glinvad Nielsen]

Groom for flere forskellige topryttere
I 2010 blev Ellen tilknyttet Sune Hansen, en mulighed som hun var rigtig glad for hun greb, for her startede livet som stævnegroom. 

– Jeg skulle lige tænke over det en uges tid, for jeg tænkte ikke, at jeg var god nok til det. Jeg greb dog chancen, og det var jeg rigtig glad for, at jeg gjorde. Han lærte mig virkelig mange ting, som jeg stadig bruger i dag, forklarer Ellen og fortsætter: 

Copyright Ridehesten.com
Ellen Glinvad Nielsen sammen med Nanna Skodborg Merrald og Atterupgaards Orthilia ved EM. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Da han stoppede i 2011 blev jeg groom for Allan Grøn, og ham nåede jeg at være groom for i 7 fantastiske år. Det var virkelig hårdt, da jeg ikke længere skulle sadle for ham, men da Nanna kom på Blue Hors i september 2018 blev jeg hendes groom, og det er jeg rigtig glad for. 

Nanna er en god kollega
Ellen fortæller, at det har været rigtig sjovt at være stævnegroom for Nanna Skodborg Merrald, og at de har haft det rigtig godt på de mange ture rundt omkring i verdenen. 

– Det var en nem overgang fra Allan til Nanna, for jeg fortsatte egentligt bare med det, som jeg plejede. Nanna ville ikke have en masse anerledes, og så har vi været rigtig gode til at snakke og hygge os, og det er vi stadig. De stævner og oplevelser vi har haft, ville jeg bestemt ikke have været foruden. 

Copyright Ridehesten.com
Ellen i midten sammen med det danske team i Tokyo. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Helbredet er blevet en hindring
Da Nanna og Ellen var sammen til OL i Tokyo blev Ellen syg, og efterfølgende undersøgelser har vist, at det er sklerose, som Ellen lider af. 

– Jeg har det heldigvis godt i dag, men de mange stævner og lange køreture, har gjort, at min motivation er faldet, og jeg er begyndt at have mindre overskud. Derfor er det for alle parter, det rigtige tidspunkt at stoppe som stævnegroom, forklarer Ellen, som understreger, at hun er glad for fortsat at være en del af Nannas team derhjemme. 

– Jeg skal tage mig af hestene i de daglige, og dem derhjemme, når Nanna er afsted til stævner. Ellers skal jeg hjælpe hvor der er behov for det, og nok også hjælpe med at køre lidt i ny og næ. Det er fantastisk at være en del af teamet på Blue Hors, jeg har en masse fantastiske kollegaer, faciliteter og heste. Vi har det godt med hinanden og er gode til at hygge os, både under arbejdet og efter arbejde. Jeg fortryder ikke et sekund, at jeg valgte at tage tilbage hertil i 2009.

Copyright Ridehesten.com
Ellen Glinvad Nielsen sammen med Nanna Skodborg Merrald og Atterupgaards Orthilia ved EM. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Mange store oplevelser
Gennem sine mange år som groom har Ellen været med til mange store stævner, og hun har flere oplevelser, som hun fremhæver, som de bedste gennem tiden. 

– Der har været virkelig mange fede og gode oplevelser gennem tiden. VM i Kentucky med Sune og Casmir, UVM med Allan og Zick Flower, stævnerne i Hagen med Allan og Nanna. OL i Tokyo, EM i Hagen og de mange World Cups med Nanna. Der har virkelig været mange fantastiske stævner gennem tiden, understreger Ellen, som altid har haft en passion for heste. 

– Jeg er født og opvokset i Randers, hvor jeg allerede i en tidlig alder begyndte til ridning. Senere kom jeg i en privatstald, hvor jeg elskede at hjælpe de andre og tage med dem til stævner. Det var helt klart der, at jeg fandt ud af, at jeg gerne ville arbejde med heste.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev