Ella gik fra skoletræt til drømmejob

08-10-2024 20:36

17-årige Ella Holm arbejder til dagligt som groom hos Nordentoft. Her har hun været ansat siden februar 2024, hvor hun flyttede hjemmefra med sin hest, for at forfølge drømmen om en hverdag med hestene som omdrejningspunkt. Et valg hun bestemt ikke fortryder

Copyright Ridehesten.com
Ella Holm Rasmussen har fået glæden tilbage i hverdagen, efter hun fik job som groom hos Nordentoft. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

For nogle unge kan de sidste skoleår være en udfordring, og for 17-årige Ella Holm, var det ikke anderledes. Hun gik ud af 10. klasse i januar 2024, efter flere års skoletræthed, hvor det var svært at finde motivationen i timerne. Men i stedet for at lade det gå hende på, fandt Ella en ny vej i livet. En vej, der har givet hende både selvtillid og glæde i hverdagen. 

Copyright Ridehesten.com
Ella Holm Rasmussen har fået glæden tilbage i hverdagen, efter hun fik job som groom hos Nordentoft. Her ses hun med sin hest, Flash, da hun flyttede hjemmefra som bare 16-årig. Foto: Privat.

Da Ella havde afsluttet 10. klasse, taggede hun endnu en gang sin mor i et opslag på Facebook, hvor der blev søgt en groom hos Nordentoft. Dén kommentar, blev startskuddet på et nyt kapitel i Ellas liv. Hun fik jobbet og flyttede hjemmefra som kun 16-årig med sin hest ved sin side. Det var et stort skridt, men et skridt, der har vist sig at være lige det, Ella havde brug for: – Jeg elsker virkelig min nye hverdag, hvor jeg får lov at lave lige det, jeg brænder for og elsker, fortæller hun med et stort smil om sin nye hverdag. 

Copyright Ridehesten.com
Ella elsker sin nye hverdag som groom hos Nordentoft. Foto: Privat.

En hverdag fyldt med ansvar
Hverdagen på Nordentoft er travl og kræver disciplin. Ella møder i stalden klokken syv om morgenen, hvor hun sammen med de andre grooms sørger for, at alt er klar til dagens arbejde. Hun sadler hestene op for sin rytter, Johanne Amby, og hjælper med at passe hestene og staldens mange opgaver. Arbejdsdagen slutter omkring klokken 16, men samarbejdet stopper ikke der: – Vi hjælper altid hinanden med at blive færdige, og først derefter har vi rigtigt fri, siger Ella. 

Det sociale fællesskab er også en vigtig del af jobbet. Efter arbejdet er overstået i stalden, bruger de meget tid sammen. Her går de for eksempel ud at spise, spiller padel eller tager i biografen: – Vi bliver meget tætte, når vi laver så meget sammen i fritiden. Det gør bare, at ens kollegaer føles som en ekstra familie, fortæller Ella. Det stærke fællesskab og den gode teamånd betyder meget for Ella. Her er der nemlig plads til at vokse og udvikle sig sammen med andre, der deler samme passion for hestene: – Hos Nordentoft bliver det vægtet højt, at vi har det godt og at vi er et godt team, der kan supplere og hjælpe hinanden med hver vores kompetencer, fortæller Ella. 

Copyright Ridehesten.com
Ella er groom for sin rytter Johanne, og her er hun med hende til stævne. Foto: Privat.

Arbejdet påvirker udvikling og selvtillid
At arbejde som groom har ikke kun givet Ella en travl hverdag med hesten, men også muligheden for personlig udvikling: – Jeg har allerede fået så mange oplevelser, meget læring og ansvar, siger hun, hvilket tydeligt har styrket hendes selvtillid: – Jeg er blevet meget mere udadvendt, og nu tror jeg på, at jeg er god til noget, fortæller Ella om den kontrast, arbejdet som groom har været til hverdagen i skolen, hvor svaret ofte blot var "fint", hvis der blev spurgt ind til, hvordan dagen havde været. 

Ellas mor, Malene, er heller ikke i tvivl om, at jobbet har modnet hendes datter: – Vi har fået en glad datter, fortæller hun, og bemærker, hvordan Ella nu fortæller med begejstring om sin dag, hvor hun før var mere tilbageholdende. Malene ser ligeledes en ny styrke i sin datter: – Hun har fået selvtillid og troen på, at hun er god til noget. Det er fantastisk at se, afslutter Malene. 

Copyright Ridehesten.com
Jobbet har ikke blot givet Ella glæden tilbage i hverdagen, men også en masse selvtillid. Her ses hun sammen med Sarkozy til DM for juniorer i 2024. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

Der er mange veje til succes
Ella Holm er blot et eksempel på, at der findes mange veje til succes, og at man ikke altid behøver at følge den traditionelle vej gennem skolen for at finde sin plads i livet. Gennem arbejdet som groom, har Ella ikke blot fundet en karriere, men også et fællesskab og en tro på egne evner. Nu står Ella glad op af sengen hver morgen, og glæder sig til at komme ned i stalden. 

Copyright Ridehesten.com
Ella og hendes kollegaer hjælper altid hinanden. Derudover er der altid tid til hygge og sociale arrangementer. Foto: Privat.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner