Dramatik på fast bund

05-03-2015 12:42

Britt Carlsen

Inde i den store opvisningshal, hal M har der dagen igennem været mønstring på fast bund, flere hingste var ikke så begejstrede for at gå fra sandbunden til asfalt, og en af dem styrtede - to gange

De unge, urutinerede hingste var ikke helt begejstrede for at gå ind på asfaltbanen midt i hallen her til formiddag, under bedømmelsen på fast bund. Et par springhingste valgte at gøre det, de er bedst til, og springe ud af banen. 
En af de unge dressurbetonede unghingste, der var meget bekymret over at skulle forlade sandbunden og gå ind på den anderledes bund. Gørklintgårds Torrero e. Tailormade Temptation møstret af Jørgen Christensen, Team Møllen, travede sikkert rundt i hallen på sandbunden, men da han skulle ind på asfaltbanen stoppede han op. Jørgen og hjælpere forsøgte stille og roligt at overtale hingsten til at gå ind på den faste bund, og pludselig sprang han ind på banen - og styrtede. Hingsten trak Jørgen med ned, men Torrero var hurtigt på benene igen. Han løb nogle meter væk, men så standsede han og ventede pænt på Jørgen. Anden gang hingsten gik ind på banen gled han igen og denne gang lavde han en tydelig afskrabning på den venstre has. Dyrlæge Hans Schougaard var hurtig til at se på skaden og han ringede efter assistance hos sine kolleger.

Jørgen Christensen tog oplevelsen med godt humør, for hingsten er blevet tilset af dyrlægerne og behandlet. Nu køles skaden ned, så evt. hævelse bliver begrænset, og så er både Jørgen og Gørklintgårds Torrero klar til morgendagens longering i hallen, forsikrer han. - Det er godt vi er så unge og i så god form, bemærkede han afslutningsvis med et smil.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner