Dramatik og topspænding ved DM

12-06-2015 21:42

Det blev en særdeles spændende første afdeling af det danske mesterskab i dressur på Broholm her til aften, hvor Anna Kasprzak har lagt sig i front med Daniel Bachmann Andersen og Mikala Münter på de følgende pladser

Det er nu 10 måneder siden Anna Kasprzak sidst red op ad midterlinjen på Donnperignon. Sidste gang var i kürfinalen ved WEG i Normandiet, og siden da har Pepe haft pause, og haft nogle småskader, der har sat ham ud af spillet. Heldigvis faldt alt på plads for parret forud for DM-stævnet på Broholm, og i dag lagde de sig i spidsen for mesterskabet med 74,36% Donnperignon virkede fit og klar til opgaven, men Anna fortalte efter sit ridt, at hun ledte lidt efter "knapperne" på Pepe i dag, hvilket skyldes deres lange stævnepause. Ud over det var hun meget tilfreds med sit ridt. - Pepe gjorde hvad han kunne, understregede hun. 

Daniel Bachmann Andersen ligger lige nu på andenpladsen med Blue Hors Loxana med et ridt til 71,32% - Jeg er godt tilfreds bortset fra at jeg lige glemte at tælle til 15, indleder Daniel med et skævt smil. Han henviser til, at han blot lavede 13 etterchangementer mod de forlangte 15. - Den er der, og den er rigtig god, tænke jeg inde i serien, og så glemte jeg at tælle. Det er aldrig sket før, fortæller Daniel. Han oplevede, at have fået lidt mere sikkerhed i de svære øvelser og en mere positiv indstilling fra den temperamentsfulde hoppes side. 

Mikala Münter Gundersen landede i Europa for en uge siden. Hun og My Lady er til DM for dels at kæmpe om det danske mesterksab, men også for at ride sig ind på landsholdet til EM i Aachen i august. De opnåede 71,02% i et program, hvor Mikala ikke satsede stort, men leverede et fejlfrit, harmonisk ridt. 

Igen i år blev det lige spændende nok, da Agnete Kirk Thinggaard red på banen med JoJo AZ, han sparkede ud med bagbenene og virkede meget skræmt og spændt. Indridningsparaden, fremadridningen, den første og delvis også den anden øgning blev helt ødelagt da Jo Jo hoppede og sprang under Agnethe, men langsomt fik hun ro på ham og så begyndte pointene ellers at strømme ind på kontoen. Agnete fortæller: - Jeg følte der var noget efter benene på ham. Han var ellers totalt tændt på opgaven på opvarmningen, og der gik han fuldstændig perfekt. Agnete var meget i tvivl om hun skulle fortsætte, da hun ikke kunne få ro på Jo Jo. Jeg kiggede hen på Michael (Michael Stevn - træner for Agnete) og han signalede rolig, til mig, og så begyndte Jo Jo at slappe mere af. Og så tænke jeg - Ikke give op men bare videre, og så må jeg ride dobbelt så godt resten af programmet. Han var fantastisk at være på inde på banen resten af programmet, fortæller Agnete, der ser frem til Specialen i morgen. 

Se resultatet af klassen her

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen