Dobbelt sejr til Daniel i et stærkt felt

07-06-2019 20:11

Britt Carlsen

Daniel Bachmann Andersen lagde sig komfortabelt i spidsen af ECCO DM ved Equitour med de to avlshingste Blue Hors Don Olymbrio og Blue Hors Zack, og hele ti ryttere var over 70% 

Daniel Bachmann Andersen er trukket fra konkurrenterne i dette års ECCO DM ved Equitour i Uggerhalne. Med 78% på Blue Hors Don Olymbrio, der opnåede flere 9-taller fra nogle af dommerne og et enkelt 10-tal for den sidste piaffe, er han sikkert i spidsen af mesterskabet efter et flot ridt,  hvor den eneste lille mislyd var lidt svingende etterchangementer, og hvor piaffen og passagen var et absolut højdepunkt.

Daniel ligger også på andenpladsen med Blue Hors Zack, som han opnåede 76,58% på i Grand Prix-klassen. Zack, der har gået indendørssæsonen med World Cup-finalen som kronen på værket, havde ikke helt fundet sig tilpas med at gå udenfor. Han fnøs og prustede gennem dele af programmet, men alligevel samlede han gode points op undervejs. Som Daniel fortalte til Ridehestens web-tv, så glæder han sig til at ride begge hingste i Specialen, der starter kl. 15 lørdag.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian.

Cathrine Dufour og Bohemian startede flot med et særdeles godt travprogram med markeret passage, flotte piaffer på stedet og gode overgange. Desværre for Cathrine indløb der nogle småfejl i galopprogrammet, hvor især et kiks i pirouetten til venstre kostede dyre points. Med 73,76% er der langt op til, at Daniel kan opnå den guldmedalje, som hun har hentet de to seneste år – men med heste kan alt ske. 

Agnete Kirk Thinggaard er igen i sadlen på JoJo AZ, og som de to dog klæder hinanden. I dag havde Agnete fået et dejligt løft og "luft" i Jojo, der dansede gennem piaffe og passage og gik med stor sikkerhed i galopprogrammet. Med 73,4% bejler Agnete i høj grad til en podieplads på mandag. 

Copyright Ridehesten.com
Agnete Kirk Thinggaard og JoJo AZ.

Fem ryttere indenfor 71%
Hele fem ryttere sluttede indenfor 71% – og det er jo ganske interessant set med EM-briller, for hvem skal på landsholdet i Rotterdam i august?

Lone Bang Larsen og Bakkelys Onandt gik ind på femtepladsen med 71,92%, tæt fulgt af OL-rytter Anders Dahl med Selten HW, der opnåede 71,88%. Nanna Skodborg Merrald lagde sig ind på både 7.- og 8.-pladsen med Sådan Que og Wasabi, mens Marianne Helgstand og Lollipop også ligger på ottendepladsen med 71,44%.
Anders Dahl havde en ny hest til start ved DM, Fidelio van het Bloemenhof, og det så vældig spændende ud. Deres ridt havde potentiale til en topplacering, men en misforståelse mellem rytter og hest i den anden piaffe kostede dyre points i et elles fejlfrit program, som gav ham en 12.-plads med knap 70%.

Det er DM – er det ikke?
I år er det uhyre vigtigt, at landsholdet kvalificerer sig til OL i Tokyo – det sker ved EM i Rotterdam, og derfor hviler mange øje på resultatet af det danske mesterskab – hvor høje procenter rider de danske ryttere med nationalt inden EM? Tja, flere af dem rider faktisk til højere procenter, når de deltager i internationale konkurrencer. Dommerne i mesterskabet var ikke enige om bedømmelsen i dag, hvor der blev "fedtspillet" med pointene i bedømmelsen af flere ryttere. Kurt Christensen var ene om at se Daniel og Blue Hors Don Olymbrio til over 80% i dag. Når vi skal i konkurrence om medaljer til EM og udtagelse til OL, så vil det være et godt signal at sende til omverdenen, at de bedste ryttere herhjemme scorer højt til det nationale mesterskab, som vi ofte ser det hos de nationer, vi sædvanligvis kæmper med om de internationale medaljer. Men den tradition har vi ikke rigtig adopteret i Danmark.

Se resultatet af klassen HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen